Otvoreno Udruženje Crnogoraca

U Subotici je otvorena kancelarija Udruženja Crnogoraca, organizacije koja trenutno broji više od 80 pripadnika ove nacionalne zajednice u Subotici.

 

 

Prostorije se nalaze u ulici Braće Radić, a otvorene su uz prigodan program, čitanje odlomaka iz Njegoševog “Gorskog vijenca”, kao i prisustvo mnogih poznatih ličnosti iz sveta nauke, politike i biznisa u Subotici, predstavnika crnogorske ambasade i drugih crnogorskih udruženja iz Novog Sada i Beograda.

 

Kako je istakao predsednik ovog udruženja Vojo Raičević, prostorije su otvorene uz pomoć lokalne samouprave, a predstavljaće kutak u kojem će se članovi udruženja okupljati i raditi na realizaciji planova i ciljeva udruženja.

 

Raičević je istakao ulogu ovog udruženja prilikom bratimljenja Subotice i Berana u Crnoj Gori.

 

RTV, TanjugKOMENTARI

 1. pauk kaže:

  S oceve strane dalji preci su mi crnogorci, bas zanimljivo.

 2. Serbianforce kaže:

  LoL,zasto minusi?

 3. золика kaže:

  ne ve ra

 4. Ištvan kaže:

  I meni je jako zanimljivo, jer pouzdano znam da se moja Mama kada je bila mlada, a ja se još nisam ni rodio, jako rado družila sa Crnogorcima.

 5. stevo kaže:

  Jako lepo Istane, a sta si to hteo da nam kazes?

 6. gorki kaže:

  Minusi su zbog novokomponovanih crnogoraca koji su isto što i hercegovci,bosanci,ličani,lale….dakle regionalni pojam dela srpskog naroda,kao što to lijepo Njegoš navodi u tekstu doduše baš za taj deo skraćene sadašnje crnogorske himne….

 7. pauk kaže:

  Moji su madjari prosek, ali dalji preci s oceve strane su iz Djedovine – Crne Gore. Lepa zemlja zaista.

 8. Dragan kaže:

  Odmah  da se  teret  gradskoga budzeta   uposli  deset prevodilaca    sa  Crnogorskoga na Srbski jezik ,  eto, koliko da bi  nepismeni  mogli da  procitaju  i sve  razumijeju.

 9. Fux kaže:

  Ha ha ha. Crnogorci su postali Srbi.Neka im je samo hvala bogu da nam više ne vode privredu kao u komunizmu,pod sloganom: “đe rukovodiš” ,kada su nam sve upropastili. Sjećam se tada da su se izjašnjavali kao Hrvati kako bi lakše kroz komunističku partiju došli do dobrih radnih mjesta u Subotici.Dobro su oni živjeli za vrijeme komunizma. Nisu baš bili jako bistri osim što su bili bahati. No u konačnici su sve oko sebe uništili,pa su ratovali protiv Hrvatske taj rat su “junaci” crnogorci izgubili pa su povučenih repova pobegli sa bojišta.

OSTAVITE KOMENTAR