Ove godine nova cena grejanja?

Korisnike toplane do kraja godine očekuje nova cena grejanja. Planira se povećanje od šest odsto. JKP "Subotička toplana" je izmirila sve svoje obaveze prema Nis-u i Srbija- gasu i za ovu sezonu ima dovoljno energenata. Ostao je dug od 10 miliona dinara na osnovu kamate, koji će uskoro biti izmiren, kažu u Toplani.

Slika

– Na gradsko grejanje priključeno je 26.000 objekata u Subotici. Mi smo sa grejanjem počeli sedmog oktobra i u svim objektima koji su funkciji stanovi su topli. U toku jedne sezone se potroši 400 miliona dinara za energente. Od ove godine na računima građana za toplanu postoje dve stavke fiksna koja je uvek ista i varijabilna koja pokazuje koliko je energije mesečno potrošeno u stanu. Zbog tog obračuna grejanja podneto je 150 zahteva za isključenja sa sistema daljinskog grejanja. Pa su neki potrošači i povukli zahtev, a ove godine planiramo i da uključimo sedam novih objekata – rekao je direktor JKP "Subotička Toplana", Pero Rikić.

Ove godine postavljeno je 5000 metara toplovoda, a u toku je rekonstrukcija priključaka u zgradama u ulici Braće Radića 79 i 79a za koju sve troškove snose sami stanari.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

22 + = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: