Ovo je najskuplja kuća u Srbiji?

Vest da je u Subotici prodata najskuplja kuća u Srbiji i to za 1,2 miliona evra, kao eho je odjeknula bačkom ravnicom! U četvrtak gotovo da nije bilo čoveka koji se nije zapitao koja je to kuća i ko je njen vlasnik. Kako saznaju Večernje novosti, reč je o stambenom objektu u katastarskoj opštini “Donji grad”, površine više od 400 kvadratnih metara, a spekuliše se da je reč o novom sedištu Mađarskog nacionalnog saveta.

kuca franciskovic

U javnosti se mogu čuti razne spekulacije ko bi mogao biti vlasnik papreno plaćene nekretnine, a komentari najčešće vode ka kući na Trgu žrtava fašizma u samom centru grada, koja bi uskoro trebalo da postane novo sedište Mađarskog nacionalnog saveta i Fondacije “Prosperitati”. Ovu informaciju, međutim, niko u četvrtak nije želeo zvanično da nam potvrdi. Ali ni da opovrgne. Izvesno je jedino da će krovno telo mađarske nacionalne manjine u Srbiji uskoro promeniti svoju adresu, a vrlo brzo će se saznati da li će ona zaista biti u najskupljoj kući u državi.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Aleksa kaže:

  Na slici je kuca pokojnog Franciskovica.

 2. S&S kaže:

  Kuća sa fotografije je bila u vlasništvu pokojnog Z.Franciškovića (Panongrad), koju je on u svoje vreme.adaptirao i od nje napravio to što je sada.Kuća je izuzetno vredna, ali dali baš toliko, to je stvar onoga ko plaća (ako plaća svojim parama).

 3. Lala kaže:

  Koje pranje para… Ali sve se može kada je “viši” cilj i pitanju i ujedinjenje Mađarskog naroda!

 4. .. kaže:

  Da to nije bila kuca Zorana Franciskovica?

 5. Dobra musterija kaže:

  Sve ima svoju vrednost i svoju cenu. Cenu necega cini suma koju je kupac spreman i voljan da plati za ono sta zeli da kupi.

 6. Anonimni kaže:

  Izgleda da ce se u ovoj trgovini dobro omastiti i kupac i prodavac. Svim kucama i stanovima je mnogo opala vrednost. Mada je ova kuca daleko bolja od ostalih i na veoma lepom mestu, ni priblizno ne vredi toliko, pa i da se prepolovi vrednost i tako je za nase pojmove veoma skupo.

 7. Luka kaže:

  Preteklo para od poljoprivrede.

 8. MM kaže:

  Kao da je kuca na Dedinju

 9. Daddy kaže:

  SVM isplati Franciskovicu (kojeg da ima inspekcije za poreklo imovine bi drzali u zatvoru) 1.2 miliona za kucu koja ne vredi 600 hiljada i posle se tale prodavac i neki u SVM.

  Isto je bilo sa plavom fontanom, kostala je 200 hiljada a grad je isplatio 600 hiljada proizvodjacu u Madjarskoj koji je podelio razliku sa direktorima naseg urbanistickog i politickog zivota.

 10. Anonimni kaže:

  Jo nama

 11. Biber Papar kaže:

  U cinu se ne mišam, al da je boja pogođena za novog kupca to je fakat.

 12. webislav kaže:

  Evo fotosi sa proslave useljenja u nove prostorije SVM-a
  na slikama se nalaze i kupac SVM i prodavac https://www.subotica.info/2016/12/19/otvorene-nove-prostorije-svm
  inace kuca je kupljena od naslednika Franciskovica
  za 150 000 preko Kastora i posle renovirana i prvobitno nudjena
  hrvatima za konzulat zbog boljeg polozaja, no ta ponuda nije prihvacena
  a Pastor i SVM suvideli priliku i eto 🙂

 13. Dva u jedan kaže:

  Ovo je nekada, pričaju bila kuća Laze Dulića zvanog Čvarak (nije u srodstvu sa onim Đorđem Čvarkovim), predratnim bogataškim sinom koji se zakleo da će svo nasledstvo spiskati. Laza Čvarak je usred žetve i risarskih poslova naručivao po duploj ceni risare da dođu pred Gradsku kafanu i kad bi se skupili rekao bi im da kose. Šta? Pa asfalt! I onda bi oni tako dobro plaćeni mahali po ceo dan. Obukao se sirotinjski, u prosjaka, i konobar ga nije poznao i nije hteo da ga pusti u Gradsku kafanu da popije kafu, onda je došao elegantan i naručio da se skuva bure kafe i iznese ispred kafane i deli svima koji prođu. Dame u „Tri šešira“ na stolu su četvoronoške i unatraške trebale da idu prema njemu, s dignutom suknjom i bez gaćica, a onda im je…tamo…stavljao hiljadarke – vrednost dve krave ili jedne manje kuće. Kada je već baldisao od pića, nije išao daleko, u kafanu koja je bila u maloj ulici negde između crkve i sadašnje „Čistoće“, i kada se napio, u zidarskim kolicima su ga gurali kući. Umro je, kažu, dok mu je majka još bila živa, ali je rekla da je ni slučajno ne sahrane pored njega kada umre.

 14. Biljana kaže:

  Daddy,Franciskovic se upokojio pre nekoliko godina.

 15. nekoime kaže:

  daddy, na osnovu cega si procenio da vredi 600 000?

 16. bac Vranje kaže:

  @ izgradnja plave fontana je premasila sumu od preko 1.5 mil evra

 17. nekoime kaže:

  ova kuca je ili kupljena posle 18.10. ili je neka muljaza u pitanju, jer ne postoji na javnom registru prometa nekretnina (a u ovom trenu je ovaj registar azuran 18.10.2016.)
  http://katastar.rgz.gov.rs/registarprometanepokretnosti/

 18. Daddy kaže:

  Nekoime

  Nisam procenio, ni lupio, iako mi Bac Vranjina cifra zvuci bolje za kompletnu fontanu

 19. Daddy kaže:

  Biljana,

  Hvala gospodjo. Nek pociva u miru, ovo je samo primer bio.

  Neko ime

  Nisam na kucu mislio. Imala je cini mi se jedno od najlepsih i najvecih dvorista u gradu.

 20. laki kaže:

  zar je tako lepo preturati po tudjem dzepu ??? ili je to navika politicara . jabmislimdavjebtavkuca uzelansvoj danak u svakom slucaju !

 21. Anonimni kaže:

  Kuca je jedno vreme bila u vlasnistvu nama svima poznatog cika Bartula svirca, odnosno njegove cerke, koja je posle nekoliko godina istu prodala u to vreme građevinskog preduzimacu Franciskovicu, koji je istu doterao i podigao, od poda do krova, ali se nazalost i za njega sve lose zavrsilo, upao je u finsijske probleme, zbog cega je izvrsio samoubistvo. Posle njega, ta kuca je bila u vlasnistvu isto jednog biznismena, meni nepoznatog koji je kucu jos bolje doterao, a izgleda sada za dobre novce prodao. U svakom slucaju ko je sada istu kupio, nije iz svog dzepa svoj novac brojio, jer nebi bio toliko galantan.

 22. da,da... kaže:

  I onda se ja nadam stambenom kreditu…

 23. Afet kaže:

  Subotikani dobro vama dobro prodavcu a dobro ce biti i kupcu, ne baljezgajte previse sta koga briga ko je za koliko prodao ili kupijo kucu

 24. nekoime kaže:

  cekaj daddy, kako si onda ovo izjavio
  >>SVM isplati Franciskovicu (kojeg da ima inspekcije za poreklo imovine bi drzali u zatvoru) 1.2 miliona za kucu koja ne vredi 600 hiljada

  ako nisi ni procenio ni odvalio brojku?
  plava fontana nije tema ovde, te te nisam za nju pitao

 25. Daddy kaže:

  Nekoime

  “””plava fontana nije tema ovde, te te nisam za nju pitao”””

  Nauci odnak da postavis pitanje jasno.

  Dao sam primer sto se kuce tice.

 26. anoniman kaže:

  To je kuća jednog rukovodioca mup u penziji vlasnika sada agencije za obezbeđenje koja dobija da obezbeđuje samo najskuplje i državne ustanove nebitno prodato

 27. nekoime kaže:

  ne, ti nauci da dajes odgovor jasno
  to sto ti koristis isti broj za sve, to je tvoj problem

  sta si dao prime? da si odvalio broj, kao sto si odvalio i za fontanu?

 28. Daddy kaže:

  Nekoime

  Delujes malo razmazeno. Kraj ove price.

 29. nekoime kaže:

  pa price nije ni bilo, bilo je tvog razmazenog lupetanja :]

  ali., slazem se, kraj olimpijade za posebne

 30. Lenin kaže:

  @anoniman
  Naprdnjaci preuzeli sve agencije za obezbeđenje,potom uveli zakon da firme i ustanove ne mogu angažovati svoje privatno obezbeđenje.U ovoj državi čak i baba sera mora biti naprdnjak!Do sada sam izdrž’o,sad i ja begam iz ovog kupleraja. 🙂

 31. Megille kaže:

  Nije ta zgrada kuća Zorana Franciškovića već vlasnici su oni pa i opština kojima je ta ‘ baja’ uzela lovu poput onih nekoliko miliona oko neizgrađenog bazena kod Dudove šume ili pak do danas zvanično neobračunatih radova kod Mađarskog Nepkera , a o hotelu Waltera da i ne govorimo. A privatizacija dela Integrala i uništavanje Integralove ciglane je posebna vrlo interesantna priča…

 32. Daddy kaže:

  Bravo Megille,

  Nadam se da ces se slozit da ovo sto smo ja i ti spomenuli jesu samo sitnice u odnosu na sta je sve u svakodnevnom kontinuitetu i nevidjenom pohlepom otudjivano od grada Subotice (da ne racunamo pljacke fabrika vec samo rukovodioce u opstini i njihove mahinacije) u zadnjih 30 za njih “zlatnih” godina?

 33. Rastafarijanac kaže:

  @Afet
  Izvini Afete, ne znam šta znači glagol “baljezgati”?
  Jel se tako u tvom selu kaže kada mamu i tatu pozoveš na ručak?

OSTAVITE KOMENTAR