Ovogodišnji radovi na štrandu

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je avgusta prošle godine izdvojio 5 miliona dinara za rekonstrukciju muškog štranda na Paliću. 

 

U međuvremenu je Park Palić sproveo javnu nabavku i za izvođača radova je izabrano JP Palić Ludaš koje će tokom proleća izvršiti sanaciju štranda.

DSC_0064

Pored sanacije štranda, ove godine će se raditi i na njegovom povezivanju sa peščanom plažom. Kako nam je potvrdio direktor Park Palića, Goran Gabrić, doći će do povlačenja ograde veslačkog kluba i oslobađanja prostora uz samo jezero gde će se formirati staza.

 

Po master planu predviđeno je da se Veslački klub izmesti na zapadnu obalu jezera, ali se to u ovome trenutku neće raditi.

Muski strand KOMENTARI

 1. Zoki kaže:

  Sto se tiče štranda i ako se misli na drveni deo mola tamo nema šta sanirati,naime kod zadnje rekonstrukcije -izrade novog mola,radovi su bili izvedeni vrlo nestručno i nekvalitetno od neadekvatne građe.Prema tome ako se želi izgraditi novi molo ,to da ,ali krpljenje ne,šteta za bacanje sredstava.

 2. freelancer kaže:

  Ja ovde nešto ne razumem. Da li negde postoji, postavljeno na neki sajt, neki statut, program, šta god i kako god se to zvalo, GDE PIŠE, šta je DOMEN rada, šta je svrha POSTOJANJA JP Park Palić i JP Palić – Ludaš. Za što pitam? Po nekoj logici, ova dva JP su jedno te isto, dakle nepotrebno duplirano (a znamo zašto), a stiče se utisak i da rade sve ono što ustvari ne treba da rade… Kako to, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova (!!!!) izdvaja pare, PET MILIONA za rekonstrukciju nečega što spada u DOMEN rada nabrojanih JP??? Neko će reći, pa odakle im pare za to? Pa iz iste kese iz koje dobijaju plate. Iz budžeta, stavka – održavanje, rekonstrukcija turističkih objekata… Ovako, OVO JE SMEŠNO! Umesto da izdvoji pare za ono što mu PIŠE u nazivu, nekakav sekretarijat (verovatno iste stranaćke boje – ŽUTE) dodeljuje pare azilu ŽUTIH trutova i parazita JP Park Palić, koji opet dodeljuje NA JAVNOJ NABAVCI posao drugom JP, kome je zapravo i pre osnivanja Park Palića bio POSAO da održava sve oko jezera (što naravno nije radio NIKAKO)… Pa valjda je svrha jednog JAVNOG preduzeća da bude SERVIS gradjanima, privrednoj grani, oblasti… Valjda se za rad TAKVIH preduzeća planiraju i izdvajaju sredstva po osnovu PROGRAMA koje ta preduzeća naprave, a izvodjači nekog posla su valjda gradjevinari ili KO? Šta sad? JP Palić Ludaš će da izabere PODIZVODJAČA (neki Javornik ili neko drugo GG preduzeće) i u toj papazjaniji "ja dam tebi, ti njemu, a on onome" ne zna se koliko i gde je otišlo novca… BAGRA!

   

 3. rekreativac sa Palića kaže:

  Mogao bi NEKO ,bilo ko, da sredi i ono ruglo od sportskih terena!Tamo su aktivni jos samo boćari!!  Ono je tuzno kako izgleda a zovu turiste …TO da gledaju?

 4. kikiriki kaže:

   

  Zoki:

  Sto se tiče štranda i ako se misli na drveni deo mola tamo nema šta sanirati,naime kod zadnje rekonstrukcije -izrade novog mola,radovi su bili izvedeni vrlo nestručno i nekvalitetno od neadekvatne građe.Prema tome ako se želi izgraditi novi molo ,to da ,ali krpljenje ne,šteta za bacanje sredstava.

  Upravo je to poenta radova iz javnih radova.Treba da ima što kraći vek trajanja, da bi se brčići omastili dovoljno puta!

 5. dejan kaže:

  grupa gradjana  koji  komentarisu   su  poznati da   pljulju  i  negativno  komenatrisu ,ali  sta da se  radi kada  ovi  o oni planovu  su  samo planovi .  taj molo je  sramota   i  opasno po  zivot . bukvalno opsano  po zivot . zena setajuci namolo je  izgubila  zivot  prosel  godine  ,a 5 milona ……

 6. dejan kaže:

  jos da dodam plan je eksrta ako se ostvari ja navijam

 7. IVAN kaže:

  VODU SREDITE PRVO A POSLE OSTALO STA CE NOVI MOLO U SEPTICKOJ JAMI !!!!!!!!!!!!!

 8. Pametnjaković kaže:

  Zar molo nije objekat za kupače, gde se oni sunčaju i odakle ulaze u vodu?????

  A ono tamo dole nije voda, već neka čudna tečnost. Tamo se sigurno niko neće kupati dok se voda ne dovede u red.

  Nekada smo učili u školi da je čista voda tečnost bez boje, ukusa i mirisa. Niko ni ne tvrdi da je u jezeru savršeno čista voda, ali ono unutra u jezeru je stvarno tečnost koja liči na sadržaj septičke jame, a ne voda.

  Ta tečnost u jezeru ima gadnu zelenkasto žuto smeđu  boju, odvratno smrdljiv miris, a za ukus ne bih komentarisao, pošto u poslednjih deset godina nisam probao, a baš i ne verujem da bi tu degustaciju preživeo.

   

 9. Don Kihot kaže:

  Dejane sedi jedan

OSTAVITE KOMENTAR