Ozelenjavanje grada

Grad je ove godine krenuo sa ozbiljnim projektom ozelenjavanja grada. Pre više od dve nedelje počela je sadnja na Prozivci, u Banijskoj ulici, pa Aleksadrovo i tako dalje. U planu je da se u gradu 55000 kvadratnih metara u Subotici ozeleni na 32 lokacije.

 

Sada je u toku uređenje devestiranih i neuređenih površina. Sade se prvo stablašice i ovaj posao bi trebalo da bude završen do aprila zbog vremenskih uslova.

 

U Kertvarošu će se ozeleniti površina  od 5000 kvadrtnih metara. Nakon sadnje počeće se sa postavljanjem urbanog mobilijara.

 

U okviru projekta „Rekultivacija devastiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici“ biće uređena livada Libolegelu u Mesnoj zajednici “Željezničko naselje”.

 

Zasađeno je 100 sadnica stablašica, a biće podignuta i živa ograda od ukrasnog šiblja u dužini od 800 metara. Na sve 32 lokacije ukupne površine 55.000 metara kvadratnih biće zasađeno 1100 stablašica i 30.000 ukrasnog šiblja.

 

Subotička Čistoća je počela radove i na uređenju dvorišta škole “Matija Gubec” u Tavankutu. Radnici Čistoće su počeli sa radovima na uređenju zapuštene parcela u školi Matija Gubec u Tavankutu. Na površini od 2.500 kvadratnih metara će se podići park koji će pored zelenila da krasi i urbani mobilijar. Cilj projekta je da Subotica bude lepši i uređeniji grad.Pored toga će se realizovati  projekti na postavljanju podzemnih kontejnera i podizanje vetrozaštitnih pojaseva.

 KOMENTARI

  1. Dule kaže:

    sa moje tacke gledista ovo je jedna od lepsih vesti u poslednje vreme- sve za prirodu! smatram da bi i gradjani mnogo vise doprineli ozelenjavanju  grada samo kad bi sadnice bile povoljnije.

    trebalo bi da uvedu zakon da cene secenih jelki za bozic budu mnogo skuplje od onih sa busenom. neverovatno je koja kolicina jelki se baci posle bozicnih praznika. koja bi se povrsina mogla posumiti sa toliko jelki?

OSTAVITE KOMENTAR