Ozelenjavanje peščane plaže

Prvim danima proleća počele su i akcije ozelenjavanja Palića. Preduzeće Park Palić proteklog vikenda otpočelo je sadnju drveća i srednjeg rastinja na peščanoj plaži.
Kako navode iz Park Palića, osnovni cilj je oplemenjivanje i obogaćivanje prostora novim rastinjem i priprema istog za predstojeću letnju sezonu. Na Peščanoj plaži za sada je zasađeno oko 40 sadnica različitih vrsta drveća i srednjeg rastinja.

Slika

Slika

Planovi su da se u narednom periodu novim zelenilom obogate i površine duž Novosadskog puta i to drvoredom u dužini od 4000 m. Kako isti predstavlja jedan od ulaza u turističku destinaciju Palić, želja je da sa novim zelenilom turisti osete duh Parka prirode Palić, već pri prvim koracima.

Podršku ovoj akciji pružio je i Rotary klub Palić.KOMENTARI

 1. Filip kaže:

  Da li je ovo samo uvod u ozbiljnije radove na toj plazi? Duboko u sebi se nadam da jeste ali mi razum drugacije govori.

 2. IKIK kaže:

  E sad mi je lakse, zasadjeno je 40 sadnica, znaci turisti ce biti privuceni na Palic. Bolje da ste raskrcili korov, grmlje…duz obilaznog puta i presvukli put sa novim asfaltom (rupa do rupe, krater do kratera), to je prvi i glavni ulaz u turisticku destinaciju sa koridora 10 !!!

 3. Dusan kaže:

  Nadam se da ce se ove godine korov od 3 metra duz Novosadskog puta unistiti, prosle godine voznja Novosadskim putem je podsecala na voznju amazonijom a ne na ulaz u turisticki centar.

 4. Turista kaže:

  Cesto putujem po svetu i zeleo bih da doputujem na Palic, boravio bih nekih 5 dana i uzivao u razgledanju na daleko poznatih 40 sadnica koje ste zasadili. Uzivao bih u 40 sadnica i nema veze sto je voda (mulj) mrtva i sto su prilazni putevi ravni putevima od kaldrme i sto nema nikakvog turistickog sadrzaja i sto se Palic godinama kao gradi a nista da se izgradi…

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: