Oživelo gradilište teatra nakon dve godine

Nakon dve godine gradilište Narodnog pozorišta je oživelo. Juče su počeli pripremni radovi za rekonstrukciju i sanaciju objekata. Prvi radovi će se odvijati na starom zaštićenom delu pozorišta, a svečanom otvaranju pozorišta 12.aprila se očekuje prisustvo i vojvođanskog premijera Bojan Pajtić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

– Pripremni radovi predviđaju postavljanje baraka za radnike, učvršćivanje građevinske ograda,zatim demontažu starog krana i montažu novog. U prvoj fazi, koja će trajati narednih šest meseci, izvodiće se radovi na zaštićenom delu objekta i uporedo sa njima preprojektovaće se postojeći projekat. Konačno nakon dve godine oživelo je gradilište Narodnog pozorišta. U toku su pripremni radovi gradilišta, koji predviđaju dostavljanje opekarskih materijala, oplatu za betonske elemente i druge radove. Ideja je da se za par meseci izradi projekat novog pozorišta i izabere izvođač radova. Proverava se i u kom je stanju stari deo Narodnog pozorišta čija rekonstrukcija počinje za nedelju dana – rekao je gradonačelnik Subotice, Modest Dulić.

 

Modest Dulić objašnjava da su obavljeni i određeni razgovore sa republičkom administracijom i da nada da će i republika stati iza projekta koji ima nacionalni značaj.

 

Odluka o rušenju Narodnog pozorišta doneta je 25. aprila 2007.godine, a radovi su počeli 04. juna iste godine. Do sada je na objekat potrošeno 490 miliona dinara.KOMENTARI

 1. Komentar? kaže:

  A što se ne objavi ko izvodi ove pripremne radove? Jel i to sređeno preko veze?

 2. hocu u svecanu lozu ! kaže:

  Komentar?:

  A što se ne objavi ko izvodi ove pripremne radove? Jel i to sređeno preko veze?

  Kakvo pitanje? Lepo pise ….da se pozoriste svecano otvara 12.aprila uz prisustvo Gosp.Pajtica i Gosp.Pastora…sto znaci da su radovi na gradilistu zavrseni.Po meni fali primereno pitanje…KOJE GODINE ?

  Eh ti Novinari,veciti dezurni Krivci !?!?!? 

 3. Diskriminisani kaže:

  Znaci, stizu  glavni grobari ovoga grada.

 4. JimmyQ kaže:

  Mogli smo da bacimo neku opkladu na temu „Gde će da padne prvi gafit kad sve bude gotovo?“ U ovom gradu je džabe napraviti i novi Ajfelov toranj, većina bi završila na otpadu (ne legalno, naravno), a ono što bi ostalo bilo bi išarano…

   

 5. Dijaspora kaže:

  Pa koga ovi zamajavaju? Stari deo pozorišta nije bio predviđen da ostane. To je bio samo ostavljeno da se Subotičani  ne bune previše. Naime iza starog dela u sklopu novoizgrađene arhitektonske celine izgrađena je betonska kopija ulaza u novo „betonsko“pozorište.Posle izgradnja novog pozorišta ovaj stari deo koji bi se sada adaptiralo bilo bi porušeno a dobre Austrijske cigle bi našli svog vlasnika poput onih od prethodnog rušenja.

 6. stefan kaže:

  rekli su da ce biti sineplex

 7. LJUTI STANOVNIK kaže:

  A jeste li bar ostali pri tome da ce biti i 5 cineplex bioskopskih sala?
  ili cemo i na to cekati 7 godina? 

OSTAVITE KOMENTAR