Pajić: Štedeli i prihodovali

U prvih šest meseci Javno komunalno preduzeće “Dimničar” ostvarilo je prihod od 21 milion dinara, što je za dva miliona više u odnosu na isti period prošle godine, rekao u svom obraćanju medijima v.d. direktor JKP “Dimničar” Nikola Pajić.

 

Njega bi sutra lokalni parlament trebalo da smeni i na njegovo mesto postavi Slobodana Prokića.

Nikola Pajić

Pajić je sazvao pres kako bi rekao šta je uradio u protekla četiri meseca dok je vodio preduzeće.

 

– Poseban je uspeh što smo prihodovali dva miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu za isti period, odnosno prvih šest meseci. Cene usluga ovoga preduzeća nisu se menjale, dok je obim posla ostao isti, samo je naplata poboljšana. Podignuta je krivična prijava protiv bivšeg radnika “Dimničara” koji se predstavljao kao dimničar i naplaćivao usluge čišćenja dimnjaka u Čantaviru, čak je i naplaćivao mandatnu kaznu građanima. Krivičnu prijavu smo podneli PU Subotici i nemam saznanja šta je dalje bilo – istakao je v.d. direktor “Dimničara” Nikola Pajić, koji je podneo ostavku na ovu funkciju drugog jula, jer je izabran za v.d. direktora u somborskom preduzeću “Čistoća”.

 

Javno komunalno preduzeće “Dimničar” ima 30 zaposlenih. Tako da su nabavili računarsku opremu, kao i letnju HTZ opremu. Procenat naplate je znatno povećan, a uspeli su i da uštede milion dinara.

 

Prema koalicionom sporazumu mestu direktora ovog preduzeća pripada Srpskom pokretu obnove. Gradsko veće je predložilo Slobodana Prokića.KOMENTARI

 1. Nasa Stvar kaže:

  SPO? Wtf ! Pa da li ima u ovom gradu neko ko nije u vlasti i zivi na nasoj grbaci???

 2. Nebitno kaže:

  "Pajić je sazvao pres kako bi rekao šta je uradio u protekla četiri meseca dok je vodio preduzeće:

  Poseban je uspeh što smo prihodovali dva miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu za isti period, odnosno prvih šest meseci. Cene usluga ovoga preduzeća nisu se menjale, dok je obim posla ostao isti, samo je naplata poboljšana"

  Kako je to NAPLATA POBOLJŠANA?

  Sam direktor kaže CENE SE NISU MENJALE A OBIM POSLA OSTAO JE ISTI. Odakle onda POVEĆANJE prihoda?!?

  (o ovom slučaju pljačke pisao sam nedavno):

  JKP "Dimničar" Subotica je pre oko mesec dana poslao hiljade OPOMENA za neplaćeni DUG po osnovu ČIŠĆENJA I KONTROLE DIMANJAKA u kojim od "dužnika" traže da isplate "dug" inače taj isti "dug" naplatiti prinudnim putem preko suda u izvršnom postupku za koji će "dužnik" platiti i KAMATU na "dug", i TROŠKOVE advokata za angažovanje pri naplati "duga" i SUDSKU TAKSU za postupak naplate "duga".

  PROBLEM je što velikoj većini dimnjačar nije ni došao da očisti odžak niti je izvršio kontrolu istih.

  Dakle, usluga NIJE izvršena. Po zakonu NE MOŽE BITI naplaćeno ono što nije urađeno odnosno JKP "Dimničar" naplaćuje par hiljada dinara za NIŠTA.

  Taj DUG koga zapravo nema povlači za sobom kamatu na "dug" koga nema i TROŠKOVE advokata i SUDSKU TAKSU u postupku za naplatu "duga" koga nema.

  I tako umesto da građani i privreda ne plate NIŠTA jer duga nema, svakom od njih JKP "Dimničar" (državno preduzeće) oteće minimum stotinak evra.

  I NIKO ZA TO NEĆE ODGOVARATI!

  -*-

  Eto kako je NAPLATA POBOLJŠANA! Prevarom i pokradanjem naivnih građana koji ne znaju SVOJA PRAVA! I time se hvali "direktor" koji direkturuje u DVA JAVNA preduzeća!!!

OSTAVITE KOMENTAR