Pajtić potvrdio podršku za Narodno pozorište

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić potvrdio je još jednom potpunu podršku novom konceptu rešavanja problema izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici, koji podrazumeva usaglašavanje projekta sa realnim potrebama grada, kao i finansijskim mogućnostima finansijera ovog projekta, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.

 

Kako saopštavaju iz kabineta, na jučerašnjem sastanku Dulića i Pajtića u Novom Sadu potvrđeno je da će Vlada Vojvodine obezbediti 500 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji Narodnog pozorišta.

 

– Ambicija je da se u prvoj polovini ove godine nastavi izgradnja zaštićenog dela pozorišta, kao i da se obezbedi kontinuitet izgradnje do završetka objekta, rekao je Modest Dulić.

 

Gradonačelnik je ranije izjavio da se realni materijalni kapaciteti za gradnju Narodnog pozorišta u Subotici kreću oko deset miliona evra, što je više nego duplo manje u odnosu na projektovanu vrednost postojećeg projekta.

 

Iz tog razloga, Dulić smatra da originalni projekat pozorišne zgrade od skoro 20 hiljada kvadratnih metara struka treba da smanji na deset hiljada kvadratnih metara, a da se vrednost investicije kreće oko sume od deset miliona evra. On je ocenio da bi u takvom slučaju Subotica mogla da za dve-tri godine ima pozorišnu zgradu.

 

Kabinet gradonačelnikaKOMENTARI

  1. Milan_Subotica kaže:

    Umesto redakcije

    Komentara nema , ne zbog cenzure i Mališanovića, pardon Pajtića nego čitaocima sve potaman pa ostali bez teksta. 

  2. rokfork kaže:

    U petak sam prolazio pored “gradilišta” i čulo se neko treskanje dasaka i psovanje radnika… Dakle, stvarno se nešto dešava. Psuje se i trešće 🙂

OSTAVITE KOMENTAR