Pakete pomoći dobilo 15.000 subotičkih penzionera

“Narodna skupština Srbije ukinula je vanredno stanje i time smo se vratili u normalan život, ali to ne znači da neke mere uvedene tokom borbe sa korona virusom neće ostati na snazi. Apelujem, zato, na naše sugrađane da se i dalje pridržavaju mera koje je Vlada propisala, a koje su još uvek na snazi, jer virus nije iščezao”, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, u obraćanju javnosti povodom ukidanja vanrednog stanja. U takvoj situaciji, podvukao je, potrebno je da budemo disciplinovaniji nego što smo ikad bili i da u svim kontaktima držimo određenu distancu, nosimo maske i rukavice. Briga o našim najstarijima i dalje je primarna, jer su upravo oni najranjivija kategorija.

Upitan da li su penzioneri koji imaju niža primanja dobili obećanu pomoć grada, on je naglasio:

“Okončali smo podelu paketa i snabdeli blizu 15.000 naših najstarijih sugrađana, odnosno penzionera čija su primanja ispod 30.000 dinara. Paketi su sadržali osnovne životne namirnice i podeljeni su preko volontera po Mesnim zajednicama, na kućne adrese našim penzionerima. Sa blizu 2.000 paketa snabdeli smo i najugroženije, odnosno najsiromašnije porodice”.

“Podeljeno je, takođe, oko 30.000 litara natrijum-hipohlorita za dezinfekciju površina kako našim građanima, tako i obrazovnim ustanovama i ustanovama kulture, institucijama i javnim preduzećima. Preko 10.000 maski i oko 5.000 pari rukavica podelili smo našim građanima koji su nam se obratili za pomoć”, precizirao je gradonačelnik Subotice.

Ustanove socijalne zaštite, privatne gerontološke centre i Udruženja građana u oblasti socijalne zaštite Grad je, takođe, snabdeo zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju, uporedo radeći na svakodnevnoj i pojačanoj dezinfekciji javnih površina, posebno onih najfrekventnijih i onih u okolini zdravstvenih ustanova u ustanova u kojima borave stari.

Siguran u nameri da se u punoj meri nastavi sa merama na zaštiti zdravlja naših sugrađana u narednom periodu, on je podsetio da će to biti dugotrajan zadatak bez obzira na činjenicu da se moramo okrenuti poslu, podizanju privrede i nastavku razvojne politike koju Subotica vodi.

“Briga o zaštiti zdravstvenog stanja svojih sugrađana biće jedan segment stalnog zadatka u nastojanjima da život Subotičana učinimo što kvalitetnijim”, napominje Laban i naglašava da pobeda još nije proglašena.

“Blizu nje smo, i u ovom trenutku najvažnije je da počnemo da radimo, uz sve mere opreza, kako bismo omogućili brži ekonomski oporavak i rast”, zaključio je on.

 

RTVKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  nisu svi penzioneri dobili pakete evo ni ja a imam 20000 hilj, penziju ,zašto

 2. Sofronije kaže:

  Preporuka je bila da vrednost bude oko 2500 dinara ! Ovo na slici nije ni blizu toga ! Možda je neko i nabavio u toj vrednosti, samo se usput stanjio paket ! Mislim da se ovime treba tužilaštvo pozabaviti !!!

 3. josip nimcevic kaže:

  nije tacno imam penziju 24000 i nisam dobio paket

 4. Blazenka Morosiuk kaže:

  A oni koji nisu dobili a imaju penziju 20000 din?

 5. izabela kaže:

  Po kom osnovu je gradonacelnik uplatio novce novinama Kurir i Informer, koga je za to ovlastio od gradjana? Kladionica Mocart je donirala pakete koji su podeljeni po Zedniku licima koji su bliski gradonacelniku, nikom drugom vec samo njima.Postoje fotografije na drustvenim mrežama iz Zednika prilikom deljenja paketa. Za siromasne sugradjane nema paketa, sem ako nisu stranicki opredeljeni. Bedno i jadno…

 6. paulina kaže:

  kada se uzme u obzir šta je bilo u paketu, i ja sam ga bobila, bilo me je sramota, odmah sam htela da vratim paket, i još su se uvredili, ispala sam “nezahvalna” što sam dobila paket koji vredi oko 500 din…SRAM DA VAS BUDE, SA OVIM PAKETOM STE SAMO PONIZILI TE JADNE PENZIONERE, UKLJUČUJUĆI I MENE , ako ne možete obezbediti paket za “sirotinju” onakav kakav dolikuje, NISTE MORALI NI OVAKAV PAKET DA DAJETE, samo ste pokazali koliko ponižavate “sirotinju” ali onda ne bi imali čime da se hvalite kako ste “dobrotvori” i da se svaki čas slikate i hvalite kako brinete o narodu…SRAM VAS BILO…

 7. Anonimni kaže:

  Paulina vecito nezadovoljna. Tesko je takvoj zeni ugoditi. Socijala.

 8. Penzijon kaže:

  Ja na prozivci ijoš neki nisu dobili gospodine Labane

 9. jasso kaže:

  Nisu svi dobili pakete,zasto gradonacelnice ne govoris istinu,nama je danas stigao,ali samo jedan,iako smo i supruga i ja penzioneri sa penzijama ispod trideset hiljada dinara,znaci po tebi samo jedno od nas treba da jede i pije taj sok,to mleko i tu vodu,gde ce da zavrsi taj drugi paket na koji mi imamo pravo…….

 10. Rax kaže:

  Paketi izglada vecini suboticana izostala.100 eura? 4000 za penzionere , kojima nisu poslali resenje do marta izostaje.
  Ako opoziciji ne uradi nista protiv ovih krimosa, ja cu glasati sigurno za vucica, hocu da ova zemlja propadne, ako je ovaj narod ovoliko poremecen i ne treba da postoji. Kaze pcr test 190 eura, danas za te pare moze da se napravi ceo genom, a ne jedan virus. Rukavice 50, maske 120.

 11. pista kaže:

  pe evo prilike da se 21. juna setite obecanih paketa…

 12. Mara kaže:

  Ni ja nisam dobila paket – MZ KER

 13. Dr Magistrala,autoban kaže:

  Kakvi penzioneri,takva im i cena.
  Kupuju ljude za 500 dinara….eej 500 dinara.
  Upropastis ih pa ih kupujes za zvake i bonbone.
  Eej ciko,dodji bati potpisi ,dobijes bone.

 14. Anonimni kaže:

  18000 mi je penzija a paket nema!

 15. Damir kaže:

  Invalidski sam penzioer sa 14000 primanja ni ja nisam dobio paket do dana danasnjeg jer nisam na labanovom spisku za paket a oni koji imaju 50000 hijada i vise oni su dobili i sakom i kapom. Imam informaciju da su izjavili u mesno zajednici da u jednu kucu jedan paket.a pouzdano znam da neke kuce su dobile po dva paketa. Posle svega imaju obraza isti ti likovi da dodju na vrata i traze potpis za stranku jer su oni nesto ucinili veliko, a ponizili su nas do zute zemlje. Zasto laban ne izadje ilicno pred narod i da izvestaj sta je ucinio nego se krije u misijo rupi i salje kojekakva pisma. Pitam se kako je moguce da na spisku PIO fonda postojim za isplatu penzije a na labanovom ne postojim.
  MZ ALEKSANDROVO!!!!!

 16. Juli kaže:

  Nisam dobila paket kao ostali,a imam 15000 penziju, a danas najavljuju vec druge pakete

 17. Ledenjak kaže:

  Penzioneri godinama ponižavaju sami sebe ,bojeći se da ono što su časno odradili neće dobiti.To svaka vlast zna. I bez obzira dobili ili ne paket koji ne vredi više od 600 -700 dinara,moraće opet glasati, Jer šta ako im gospodar ukine penzije? .Šta onda ?A jedva se čeka da im oduzmu i to malo Kada ukapiraju da vlast ne nudi ništa.sem uzmi ili ostavi , možda se trgnu A znamo da će do toga jako, jako teško doći

 18. bac Vranje kaže:

  e bas bi voleo videti spisak tih 15000 ljudi koji su dobili paket , to je svaki sesti gradjanin Suboticani!!! Ja evo u zgradi imam 8 penzionera , pitao danas njih 5 i oni nisu su rekli da nisu dobili… Minhauzen opet nesto muti. Nego treba opravdati potrosene pare pa se laze koliko se stigne!!!

 19. Građanin kaže:

  Dobro veče.Moja tata isto ima malu penziju a paket nije dobio.

 20. Rax kaže:

  Dobro bi bilo kada bi se neko iz opozicije sada angazovao i napravio spisak penzionera koji nisu dobili paket a tada svi tuzili odgovorne za ovu kradju.dosta je bilo kradje suboticana, mislim da je doslo vreme, jet kao sto vidite ovo nece proci samo od sebe, granice nepostoje, sve zavisi od nas. Ovi granicu, moral i stid ne poznaju, okrenite se oko sebe i vidite sta sve oni sticu za par godina politike ili druzenja sa politicarima.

 21. Tanja kaže:

  Ni ja nisam dobila

 22. Ljutovo kaže:

  Ni u Ljutovu nisu dobili pakete

 23. Alex kaže:

  15868 dinara penzija, a paketa nigde! MZ Aleksandrovo!

 24. Razočarana kaže:

  Podelili???Gotovo???Moji roditelji nisu dobili ništa a oboje imaju manju penziju od 30000.Sramota!

 25. Punisher kaže:

  E kako su jadni ovi snsovci. Ukrali pakete od penzionera. Sramota!!!
  Sta ce biti sledece: krasce od dece i od bolesnika koji leze u bolnici? Ili ce da kradu bukete sa groblja ?
  Ja mislim da smo dotakli dno!

 26. Dragi Điki kaže:

  Niste dobili paket? Šta bi Vučić rekao na to:

  – Lažete! Zašto lažete?!

  – Niste dobili paket? Pa šta?!!

  – Ne dam Labana!

 27. Martina kaže:

  Neko dobie dva a neko ni jedan

 28. Rax kaže:

  Danas sam cula od komsinice da su neki dobili paket, iako nemaju pravo po visini penzije

 29. drug Bajić metač tavana z'Đurđina kaže:

  Šta se svit taliko ‘ajmeči za te usrane pakete?Pa to vridi ko jedna novčanica s kojom mož otrt’ dupe!Taliko su osiromašili svit da su od njega napravili marvu!

 30. Rax kaže:

  Uopste nije rec o visini iznosa ove pomoci, vec o tome da du cak i ovu crkavicu zadrzali ili podelili onima, kojima ne sleduje. Za ovakvu crkavici mnogi prodaju svoj glas na izborima

 31. yu kaže:

  OVO JE MAKSIMALNO SVE BOLESNO. OD KORONE DO PENZIONERA.
  NIKO VAMA NIŠTA NE DAJE . VRAĆAJU POJEDINCIMA MRVICE OD IMOVINE KOJU SU NAN ODUZELI I PRISVOJILI. GDE JE OGROMAN KAPITAL KOJI SMO STVARALI 70 G I KOJI JE NESTAOAO U NEČIJIM DŽEPOVIMA.
  SEVER, FIDELINKA, AGROKOMBINAT,29 NOVEMBAR, PIONIR, BRATSTVO…
  GDE SU PARE KOJE SU SE IZDVAJALE U FOND ZA PENZIJE?
  PONIŽAVATE SE ZA PAKET OD 1000RSD A ODUZELI SU VAM MILIJONE EURA.
  ZNASE KO JE GLASAČKA MAŠINA JER MLADIH NEMA ODOŠE.
  KO ĆE NAM ZARAĐIVATI DA BI DOBILI PENZIJE? BOLJE O TOM VODITE RAČUNA. DA KAŽEM ONO IZ CRTANIH GLUPANI.!

 32. avet kaže:

  Moj otac je uvek govorio da se dato obećanje OBAVEZNO MORA održati, ispuniti, pa makar po ceni da na kraju ispunjenje datog obećanja ide čak i na moju štetu.
  “Nemoj obećavati ono što nisi siguran da možeš ispuniti”, govorio je on.
  Ispunjenje datog obećanja je MORALNO pitanje, pitanje časti i poštenja, i kao što su Rax i još po neki rekli, nije samo vrednost socijalnog paketa u pitanju kolika je, nego da li će se održati dato obećanje.
  Kako možemo da verujemo u budućnosti takvima koji danas jedno govore, obećavaju, a sutra, prekosutra se predomisle i ništa ne bude od svega toga, ništa od ispunjenja datih obećanja.

  Zar treba u budućnosti za takve da glasamo????

 33. Rozi Simokovic kaže:

  Mesna zajednica Dudova suma muz nije dobio paket, em sto nije ni priblizno vrednosti em je nestao sa gl.spiska kako nas nadju za poreze i odvodnjavanje vode???

 34. Rozi Simokovic kaže:

  Gosn. Labane u lazi su kratke noge a i sramota je vasa velika

 35. (ba)laban kaže:

  Penzioneri gledajte da zaboravite kako su Vas ova goveda ispreskakala, pa im ponovo poklonite glas na izborima.

  Glasajte za nešto ovdašnje i da nije u koaliciji sa aktueinom sektom. Pokušajmo svi zajedno da vratimo makar grad Subotičanima, poput Šapčana. Isterajmo ove brđane iz fotelja

 36. Anonimni kaže:

  Nisam još ništa za bodllA kakav paket ne lazite draglca sa prozivke

 37. Mirella kaže:

  Lazu…moja mama nije dobila paket, a ima penziju 26000, a ni ja iako sam socijalni slučaj i samohrana majka 3 djece od toga 1 100% invalid.

 38. drug Bajić metač tavana z'Đurđina kaže:

  “samohrana majka s 3 dece”?Šta to znači?Pa svi mi koji smo zaposleni sami sebe hranimo,dakle,svi smo “samohrani”.Vrlo je malo onih koje drugi hrane,tj.poslodavci,bogataši itd.I svi svoju decu hranimo,osim sebe.Pa ko je tebi napravio tu decu?Ako su ti(ili taj) poznati pa onda ih pritisni da i oni plaćaju za decu.Posle yebanja nema kajanja.

 39. Subotichanin kaže:

  Ovdi se javljaju da nisu pakete dobili samo nasi domaci Suboticani sa subotickim imenima i prezimenima, dokle ce vise izbeglice od prije 30 godina dobijati sve sto traba prvo suboticani da dobju? Prvu su nam penzije ukrali i sad ko oni nama nesto daju. pokrali penzoniere i drzavu. Sve da narod sudi!

 40. Afer kaže:

  Hahahah opozicioni botovi komenrarisu vest da kao nisu dobili hahahahah bojkot

 41. Cvetic kaže:

  Bolje da zaboravite na pakete jer novac je otisao na ruckove gradonacelnika. Pa zar nevidite kako se ugojio od kada vlada gradom. Bolje pazite za koga cete da glasate da nebi bili kupljeni sa 100e i jos pakets

 42. Cvetic kaže:

  A inace dosadni ste sa tim paketima. Niko od nas nije spao na te pakete, zasucimo rukave i uradimo da nama bude bolje, cutalimo smo sve ove godine i dozvolili da prodje nekaznjeno i da ostane gradonacelnik i posle onog sto je samarao i psovao coveka u svojoj kancelariji.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 8 =