Palić: Aplauzi za „Dnevnik mašinovođe“

Najnovije ostvarenje Miloša Radovića „Dnevnik mašinovođe“, sa Lazarom Ristovksim u glavnoj ulozi, jedini je film domaće produkcije koji se našao u Glavnoj takmičarskoj selekciji na Paliću. Jaka evropska konkurencija koliko imponuje našem sineasti, toliko i unosi tremu.

Komična melodrama o usudu mašinovođa , koji nevoljno bivaju saučesnici u samoubistvima, bajkovita je verzija mučne stvarnosti.

 

dnevnik-masinovodje-jpg_660x330

Reditelj Miloš Radović ni u svoj trećem filmu „Dnevnik mašinovođe“ nije izneverio prepoznatljiv rukopis, preplićući na velikom platnu lepe i tragične momente života.

Magična atmosfera filma prve simpatije gledalaca zadobila je na Međunarodnom festivalu u Moskvi, sa kojeg je na Palić filmska ekipa stigla ovenčana nagradom publike. Aplauza nije manjkalo ni na Letnjoj pozornici palićkog festivala.

Lišena vremenskih okvira, crno-humorna priča čiji su junaci mali heroji svakodnevnice, okupila je zavidnu glumačku ekipu na čelu sa Lazarom Ristovskim, prema kojem je i pisan glavni lik Ilije. Osim njega bajku o praštanju oživeli su između ostalih i Petar Korać, Pavle Erić, Mirjana Karanović i Jasna Đuričić.

U okviru programske celine „Paralele i sudari“ večeras će biti prikazan još jedna film domaće produkcije. Reč je o eksperimentalnom dokumentarcu, Ognjena Glavonića „Dubina dva“ koji predstavlja gest otpora zaboravu i progovara o pričama zatrpanim u tišini.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: