Palić kao Las Vegas?

Мађарска је једна од ретких земаља које су одлучиле да се зарад добробити грађана одрекну прихода да би одвратиле коцкаре од лакомисленог трошења новца. За почетак, готово потпуно ће забранити употребу слот-апарата. Тачније, оставиће их у само три будимпештанске коцкарнице и прежалити 136 милиона долара буџетског прихода од пореза које убира на те апарате.

 

Места у пограничним подручјима могла би tada постати рајеви за мађарске љубитеље слот-апарата.

 

По подацима једног од удружења приређивача игара код нас – ЈАКТА, код нас је званично регистровано 19.354 апарата за игре на срећу. Од тога, 3.632 су слот-машине. У Србији још нема праћења електронске наплате пореза и других прихода за ту област појединачно. Од свих пореза и доприноса на коцку у државну касу се слије 47 милиона евра годишње. То је лепа сума, али не треба заборавити да други уберу више. Тако је у Хрватској порески приход, такође годишњи, 90 милиона евра, а у Руминији 120 милиона, мада званично обе земље имају регистровано мање коцкарница, апрата и казина него Србија.

 

 

Да ли би та бројка могла ускро порасти и хоће ли се мађарски љубитељи слота ускоро преселити na Palić,  иli  другa  mesta  где нема забрана као код њих? Лако се може десити. Али ми смо хендикепирани. Како каже Мирјана Аћимовић из ЈАКТА-е, Србија нема заокружене прописе у тој области па је извесно да ће инвеститори који би дошли код нас отићи у земље које су уредиле правни терен за то, пре свих Румунију и Хрватску. Оне су прве које ће моћи да искористе предности пограничног коцкања.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. emanuel kaže:

  lepo kažem … sa leve strane jezera bazeni i odmor … a sa desne kocka i kraljice noći … i da vidiš turizma na Jezeru xD

 2. Lansky kaže:

  Podržavam desnu stranu jezera.

 3. emanuel kaže:

  sad još samo da se Park Palić osvesti i uradi nešto konkretno po ovom pitanju !!! 😀

 4. Long Dong Silver kaže:

  Onda se i ja, zasigurno, pod stare dane vracam u “igru”… kao kralj nad kraljicama noci…hmmm!!! 😆

 5. Davil kaže:

  Daj boze, Daj boze, Daj boze, Daj boze…..samo da nebude ceo turizam zasnovan na setanju ko matori penzioner i razgledanju starih zgrada koje samo stoje tamo bas me briga za neke matore zgrade..trebaju nam nocni klubovi pored jezera da se muzika cuje da sve svetli i blista i da mladi nisu samo u centru grada…

 6. Xmen kaže:

  Da nije nesposobno rukovodstvo, kako i u gradu, tako i u parku Palić, moglo je to tako odavno biti, ali ovako…. nemojmo se ni nadati ! Koja budala oće pored gradske septičke jame da investira ???

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: