Palić: Održane “Siti gejms” igre na vodi

Sinoć na Paliću održana je međunarodna manifestacija “Siti Gejms”, ili nekadašnje “Igre bez granica”. Pobedila je ekipa iz Novog Sada, drugo mesto pripalo je Subotičanima, a treće takmičarima iz Kanjiže. Pobednička ekipa će učestvovati na finalnom takmičenju 20. jula na Zlatiboru.

city games
Kod Jedriličarskog kluba na Paliću pet ekipa okušalo se u tradicionalnim disciplinama na vodi kao što su: morska alka, veslanje, spasavanje turista i drugih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije. Takmičari kažu da su došli da se zabave, ali i da pobede.

“Meni su sve igre uglavnom dobre, jedino mi je krivo što ne mogu da učestvujem u igri vodena alka. Mora da se drži koplje, a ja ne mogu. Što se tiče balansa dobro mi ide”, objašnjava Dejana Bačko iz ekipe Novog Sada.
Takmičar subotičke ekipe Vladimir Dvornić kaže:
“Ovde smo u neku ruku domaćini. Drago nam je što možemo na našem lepom Palićkom jezeru da ugostimo i ostale ekipe iz pet gradova, a ima šest ekipa, jer du dve iz Novog Sada”.
Ideja za održavan je manifestacije “Igre bez granica” nastala je pre osam godina, ali se drugi put održava u Srbiji. Na Paliću u zabavnim sportskim disciplinama oprobali su se takmičari iz Subotice, Novog Sada, Kanjiže, Zrenjanina i Sombora.
“Pored Srbije, još 11 zemalja učestvuje u ovoj međunarodnoj manifestaciji. To su zemlje iz regiona: Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, zatim, Mađarska, Nemačka, Luksemburg, Poljska, Češka i Italija. Nadam se da nikoga nisam zaboravila”, rekla je Tijana Gojković, PR Siti Gejmsa.
Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu objašnjava:
“Mi sa zadovoljstvom prihvatamo sve ovakve akcije i preporuke. Evo vidite i ova akcija će okupiti veliki broj turista. Mi već danas imamo preko 450 studenata, pošto će se u naredna četiri dana u našem gradu organizovati Univerzitetsko evropsko takmičenje u veslanju. Spoj turizma i spoj sporta je nešto što je idealno i mi na taj način razmišljamo da razvijemo turizam na Paliću. U narednih godinu do dve dana očekujemo, da ćemo u okviru lokalne samouprave Grada Subotice pronaći partnera sa kojim ćemo krenuti u izgradnju Akvaparka”.
Organizatori manifestacije su Grad Subotica i Adria Event. Grad pobednik takmičenja u Srbiji biće predstavnik naše države na međunarodnom finalu koje će se održati 2. septembra u Hrvatskoj, gde će se takmičiti sa pobednicima iz 11 zemalja.

 

RTVKOMENTARI

  1. Superhik kaže:

    Nemanja ocekivali gledaoci da se ti skines i budes istaknuti kapiten domaćina.ali mozda neznas da plivas s obzirom da si od lokalnog trgovca krompirom postao preko noci (i kupljene diplome) ministar sporta.ali promena zanimanja (preduzetnik.carina.preds fk bačke.ministar sporta itd) ti izgleda ide od ruke kao i promena dresova političkih partija. Ps- usput gradjani subotice bi voleli da vide tvoju imovinsku kartu danas i pre 15god…ima tu kuća.stanova.dzipova

  2. Tavankutska Kim Kardašijan kaže:

    Zašto njima niko nije rekao da se u Paliću ne sme kupati, sad će postati mutanti

OSTAVITE KOMENTAR