Palić u Sofiji

Turistička ponuda Palića predstavljena je na sajmu turizma u Sofiji pod nazivom „Holiday&Spa Expo 2013“. Palić je kao gost Turističke organizacije Vojvodine i Turističke organizacije Srbije predstavio svoju ponudu bugarskim turistima.

 

Na sajmu učestvuje 267 izlagača, pretežno iz Bugarske ali i iz zemalja kao što su Hrvatska, Turska, Grčka, Indonezija, Italija, Španija, Island, Mađarska…

Predstavnici Palića organizovali su prvog poslovnog dana sajma kratke B2B sastanke sa predstavnicima turističkih agencija iz Bugarske koje organizuju turističke ture po Srbiji ali i drugim zemljama Evrope, pretežno srednje Evrope. Sa svojom povoljnom tranzitnom pozicijom u blizini mađarske granice, Palić mnogim bugarskim turistima može biti usputna destinacija prilikom putovanja u Mađarsku, Austriju, Nemačku i Slovačku. Postoje i agencije koje organizuju ture po Srbiji, pretežno Beogradu, Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, pa im je blizina Palića i Subotice bila veoma interesantna.

 

Sledeći korak je povezivanje zainteresovanih bugarskih agencija sa turističkim radnicima i ugostiteljima sa Palića i Subotice i pokušaj da se u predstojećoj prolećnoj i jesenjoj sezoni poveća broj bugarskih turista. Prema statističkim podacima Srbiju je u periodu januar-decembar 2012. godine posetilo više od 35.240 bugarskih turista, što je 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

Prema Republičkom zavodu za statistiku, Palić je u 2012. godini posetilo 19.220 turista, što je za 4,4% više u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj noćenja na Paliću porastao za 5,1%. Broj stranih turista na Paliću je manji za svega 0,5% ali je broj noćenja stranih turista na Paliću porastao za 6% u odnosu na 2011. godinu.

Galerija naivne umetnosti iz Kovačice – slikanje po teluKOMENTARI

 1. Loš Đak kaže:

  Naročito &spa! Jesu li poneli i uzorke vode da dele posetiocima?

 2. Džabalebaroš kaže:

  Turistička ponuda Palića je trebala biti pod naslovom:“Kupanje u govnima & spa“ kako bi se posetioci mogli lakše opredeliti između Indonezije,Hrvatske,Islanda i Vojvodine.

 3. warrior kaže:

  PALIC NA PJENI OD ARIELA

   

 4. Ivan kaže:

  Slogan:
  „Ako vec dolazite da plivate u govnima, plivajte prsno a ne delfin!“ 

 5. markiz kaže:

  Kako vas nije sramota da predstavljate ovu septicku jamu , napravite nesto pa se onda reklamirajte , ili hocete da pokazete kakvu baru imamo kakve u okolini nema .

OSTAVITE KOMENTAR