Palićani zainteresovani za gradnju kanalizacije

Akcija prikupljanja izjava o zainteresovanosti Palićana za priključenje na buduću kanalizacionu mrežu je uspela, pošto se odazvalo više od potrebnih 700 domaćinstava. Uspeh akcije bio je neophodan za obezbeđenje novca iz Nemačke kojim će kanalizaciona mreža biti građena.

Sve u sklopu projekta rešavanja zagađenosti Palićkog jezera koji će Nemačka Vlada finansirati sa bespovratnih 6,5 miliona evra.

palic-kanalizacija-projekat_660x330

Sedam stotina i šest domaćinstava sa Palića, od ukupno 1.006 koliko ih je obavešteno, iskazalo je pismenu spremnost za priključenje na buduću kanalizacionu mrežu. Prikupljanje najmanje 700 izjava o zainteresovanosti bio je uslov da se krene s projektom izgradnje mreže duge 26 kilometara zahvaljujući kojoj će najveći deo naselja Palića biti priključen na kanalizaciju.

“Ja se iskreno nadam da ćemo uspeti da realizujemo ovaj projekat i da će čak i oni koji sada nisu planirani za izgradnju, znači te ulice koje nisu planirane za izgradnju ove kanalizacione mreže da će možda i oni moći da prođu kroz ovaj tender”, kaže predsednica Skupštine Mesne zajednice Palić Marta Dobo.

Oni koju iskazali spremnost za priključenje na buduću kanalizacionu mrežu imaće više povoljnosti pri plaćanju u odnosu na ostale. Plaćanje priključka, u visini od 27.000 dinara na 24 rate ili dvadeset odsto popusta ukoliko plaćaju ceo iznos.

“Zadovoljni smo jer smo postigli taj minimalni nivo koji je bio određen kao 700 tih izjava. Što se tiče građana Palića, mi smo zahvalni i ovim putem se zahvaljujemo njima što su bili dosta brzi i omogućili uopšte da dobijemo te pare za izgradnju kanalizacione mreže”, ističe direktor investicija i razvoja JKP “Vodovod i kanalizacija” Čaba Šanta.

Njenu izgradnju finansiraće Nemačka razvojna banka KfW u sklopu projekta rešavanja problema zagađenosti palićkog jezera, vrednog 6,5 miliona evra. Prvi metri kanalizacije očekuju se u drugoj polovini godine, a prvi priključci za oko godinu dana.

 

RTVKOMENTARI

 1. Laki kaže:

  Sve je ovo super….samo je malo zalosno to,sto cemo izgraditi kanalizaciju od tudje pare,jer nasa lepa Srbija nije u stanju da izgradi jednu obicnu kanalizaciju! Pitam ja,onda zasto mi gradjani placamo poreze,doprinose, itd.? Gde su nase pare?

 2. djomla kaže:

  @Laki

  mi zivimo u drzavi u kojoj se gradonacelnici hvale donacija tipa: “vozilo za potrebe Hitne pomoci”. Umesto da se pokriju usima od sramote sto neko treba da nam donira vozilo da bi ga imali oni se hvale i ocekujemo da ih smatramo uspesnim i sposobnim.

  Za Palic i Hajdukovu je ovo spas. Barem ce onaj kanal od Palica do Ludasa biti saniran i prociscen. Nakon toga ostaje jos samo da se zacevi kanal na Prozivci i manje vise cemo se dovesti u nekakav red.

 3. Stipan kaže:

  Na Paliću, ulica Dubrovačka je nedavno urađena kanalizaciona mreža. Sada, kada padnu kiše voda stoji na ulici, zar to nije moglo da reši pa da sav višak vode kroz kanalizaciju ode tamo gde treba a ne da stoji na sred ulice? Zar nisu trebale biti postavljene rešetke na otvorima a ne puni poklopci? Da li je moguće da oni koji su stručni za ove poslove to ne vide? Ako ikako ima šanse rešite to

 4. vita-brevis kaže:

  I u čije će dvorište, sva ova naša g..na? Šta bi od silnih miliona evra, uloženih u prečistač? Dajte, obnarodujte strukturu zaposlenih i njihova primanja!

 5. djomla kaže:

  @Stipan

  a gde je to “tamo gde treba”? Obzirom da zelite da se resite kisnice u ulici pretpostavljam da znate da je to “tamo gde treba” u ovom trenutku kanal prema Ludasu i sam Ludas. Znaci, po vasem, problem treba resiti u vasoj ulici a to sto ce stvoriti problem u drugoj to nije vasa stvar…

  Dokle god se ne izgradi potisni vod prema precistacu i naselje Palic spoji sa istim, neophodno je da problem kisinica resavate kanalom pored puta. Cak i kada se izgradi taj potisni vod, pitanje je da li ce on biti kapaciteta da prikupi svu vodu. Mada u prvo vreme verovatno i hoce.

  Ti koji su strucni gledaju problem malo sire od Dubrovacke ulice. Barem se nadam.

 6. djuka kaže:

  gde se moze pogledati ovaj plan buduce mreze?

OSTAVITE KOMENTAR