Palićka barka – Ima li života posle smrti ?

Palićki brod Nojeva barka nastavlja “život posle smrti”. Ne kao onaj iz Karpenterovog filma Magla koji se vraća 134 godine kasnije, već kao jedan od simbola koji stalno dobija novo i šire značenje. On jeste tako osmišljen u umetničkoj radionici Medijala ali je sudbina spremala posve neobičan put za ovaj artefakt.

 

Boravila je Nojeva barka na obali jezera, zatim u šumi, bila dekor filmskom festivalu i omiljena kulisa za fotografisanje izletnika…A onda jednog dana, ljudi iz organizacije filmskog festivala, zaključili su da im je barka višak i ne obaveštavajući nikog – bacili je.

danas1

 

Ovih dana je stigla slika iz Jerevana u Jermeniji, gde najavljuju Međunarodni književni festival “Literary arc”. Kad tamo:

988363_721578504538982_194291777_n

jermenia

 

Ova fotografoja je osvanula i na sajtu našeg Ministarstva kulture. Nojeva barka je posle svog kraja nastavila da predstavlja Palić i pojavljuje se na raznim mestima. Kao na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pre osam meseci:

medjunarodni sajam turizma u beogradu

 

I ne samo na zvaničnim mestima, fotografije palićke Nojeve barke kruže internetom i mame namernike da obiđu ovo zanimljivo mesto, gde ima puno toga da se vidi, ali ne i barka sa slike.

 

Možda jednom, kada se spusti magla…

talia

 

Jedna od poslednjih fotografija : Vlada Grbić se ženi

vlada-i-adelaKOMENTARI

  1. Lansky kaže:

    "Danju plovim kroz oblake,

    noću plovim kroz nečije snove…"

     

    Nojeva barka u katalogu turističke organizacije Srbije

OSTAVITE KOMENTAR