Palićke vinske svečanosti za vikend na Paliću

U organizaciji preduzeća Park Palić i Vitezova vina Arena Zabatkiensis, na Velikoj terasi na Paliću za vikend 26. i 27. maja obeležavaju se Palićke vinske svečanosti.

 

 

Preko 60 vinarija učestvovaće u prezentaciji i ocenjivanju vina a za vreme ove manifestacije i proslave, posetioci će imati priliku da degustiraju vina sa područja Subotičko-horgoške peščare ali i da kupe vina koja im se sviđaju.

 

Foto: vojvodinaonline

Proslavu Palićkih vinskih svečanosti upotpuniće i muzički program: tamburšaki orkestar „Nesanica“, koji nastupa od 14 do 16h i „Ex Yu bend“, od 16 do 18h ali i izložba medara, starih proizvoda i rukotvorina.

 

Kao i svake godine, Rotary klub Palić organizovaće humanitarnu akciju u kojoj će posetioci učestvovati kupovinom pljeskavica sa njihovog štanda.

 

U okviru proslave Palićkih vinskih svečanosti i Sv. Urbana, mesna zajednica Palić organizuje izložbu grupe Q, u organizaciji slikara Ištvana Tereka, u Biblioteci na Paliću, zatim predavanje istoričara Mirka Grlice, 24.5. u 18h u sali Mesne zajednice Palić, sa temom “Najstarije palićke vile i njihovi vlasnici” kao i odlazak na misu u crkvu Svetog Urbana na Paliću 25.5. u 17h.

 

Za vreme “Urbanovih dana”, tačnije od 25. do 27. maja, Jedriličarski klub Palić organizuje takmičenje u jedrenju Otvoreno prvenstvo Srbije – klasa Wind Surf.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 71 = 72

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: