Palićki ZOO u knjizi “What Zoos Can Do”

Zoolog entuzijasta i bivši odbornik županije Hartfordšir (UK), Entoni Šeridan, o svom trošku je obišao više od 240 ZOO vrtova u preko 20 evropskih zemalja.
Ovaj 70-godišnjak je objavio knjigu o svom jedinstvenom istraživanju, pod nazivom What Zoos Can Do (Šta Zoo vrtovi mogu da urade), za koju se nada da će postaviti standarde u očuvanju zoo vrtova širom sveta.

anthony-sheridan.jpg.gallery

Entoni Šeridan je u svoju knjigu, uvrstio i naš Zoo vrt na Paliću kao jedan od 100 najlepših u Evropi. Vrtove kotira na osnovu 160 parametara. Iako se jedan od osnovnih kriterijuma tiče kvote od 1.000.000 posetilaca godišnje, Palićki zoološki se, iako nije ispunio ovaj kriterijum, našao u njegovoj knjizi.

 

Yu eco, Watford observer

 

 KOMENTARI

 1. Moje ime kaže:

  Nemojte ovo da objavljujete ko Boga vas molim. Ako čuju naprednjaci uvaliće još kojeg buzdovana- člana u tu firmu i ode mast u propast.

 2. Bujke city kaže:

  Zo vrt je lep ali je ulaznica katastrofa, to je postao Zološki vrt kad vam dođu baba, deda, ujak ili strina pa vas jedamput mesečno izvedu malo u šetnju kao i MekDonalds.

 3. Ponavljac iz osnovne skole kaže:

  @ Bujke city
  U skoli nisam bio bas najbistrija glavica, pa ako bi mozda bio ljubazan da malo pojasnis tvoj komentar zbog mene i meni slicnih. Hvala unapred.

OSTAVITE KOMENTAR