Pamtimo : Subotička mis sveta

Već je deset godina od kada je  Subotičanka Danijela Gedović osvanula na naslovnim stranama svih novina. Te 2002. godine, kada je proglašena za najlepšu gluvu devojku na svetu, imala je 18 leta. Na finalnom takmičenju za mis sveta među lepoticama oštećenog sluha, koje je održano u Pragu, pobedila je naša sugrađanka.

 

Misice iz 16 zemalja su, pored klasičnih disciplina, u posebno kreiranim haljinama ili kupaćim kostimima pokazale šta umeju i plesom, pesmom, ili recitacijom stihova na jeziku gluvonemih.

 KOMENTARI

 1. Bivsi kaže:

  a jes prelepa 🙂

 2. danijela kaže:

  hvala  🙂

 3. sneza kaže:

  zasluzena pobeda,najlepsa je

 4. CRUSSADER kaže:

  Sretnem ponekad ovu devojku….toliko je lepa da prestanem da disem dok prolazi….valjda se plasim da ce se narusiti savrsenstvo svemira ako ja nesto ucinim….Bog joj nije dao sluh ali joj je dao sve ostalo i to u velikim kolicinama….znam da je pametna jer sam pratio njeno skolovanje u Centru za obrazovanje slusno ostecenih lica….znam da je i dobijala neke nepristojne ponude za inostranstvo koje je mudro odbila….ali ne znam sta je sa njom danas ? Gde radi i da li uopste radi ?

 5. petar kaže:

  imali smo mi i pre lepotica-missica.

  prisetite se jadranke grubor pa tereze djelmis

 6. Lansky kaže:

  Tereza, mis Jugoslavije 1970. godine – bice posebno reci o njoj.
  Pre 12 godina smo imali i „Mistera“ iz Subotice. Posto nisam kvalifikovan da govorim o muskoj lepoti ili slicno, prenosim iz novina:

  Sablja za mistera

  Dvadesetpetogodišnji student ekonomije iz Subotice Nikola Bogdanović, izabran je za najlepšeg muškarca Jugoslavije u petak uveče, na takmičenju održanom u novosadskoj diskoteci „Paradizo“. Prvu nagradu, unikatnu sablju na kojoj je pisalo „Ne vadi bez povoda, ne vraćaj me bez časti“ Bogdanoviću je uručila gospođa Vesna Jugović, predsednik kompanije „Mis JU“, koja je bila organizator nadmetanja za „mistera Jugoslavije“.

  TEREZA DJELMIS, kraljica lepote 1970.gOSTAVITE KOMENTAR