Pannon youth theatre: Grund show

Predstava pozorišne radionice za decu i mlade pod nazivom  „Pannon youth theatre: Grund show” održana je u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Palić, Bohinjska bb) u utorak 8. septembra 2020. godine sa početkom u 18 časova.

Pozorišna radionica za decu i mlade ,,Palicsi Színjátszó Grund,, stvara punom parom kvalitetne pozorišne sadržaje još od 2014. godine o čemu svedoče učešća i zapaženi rezultati na brojnim festivalima. Tri godine za redom se predstave Grunda plasiraju među prve na Susretima dečijih pozorišnih igara na državnom nivou Vereš Šandor  (,,Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál) u Mađarskoj.  Voditeljka radionica, glumica, Žužana Kalmar u radu posebnu pažnju poklanja razvijanju timskog duha, samopouzdanja i samoizražavanja kod dece uzrasta od 7 do 18 godina.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizovao u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je bilo preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikovao prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR