PannonShow: Play Shakespeare

Pozorišna predstava pod nazivom „Play Shakespeare” Kiš teatra Fondacije „Danilo Kiš” održana je u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u četvrtak 20. feburara 2020. godine sa početkom u 19 časova.

Čuveno delo dramskih autora Borgesona, Longa i Singera u adaptaciji i izvođenju članova Kiš teatra i pod profesionalnim vođstvom glumaca Čile Pamer i Tamaša Hajdua predstavila je  nekoliko Šekspirovih drama koje su prilagođene savremenom i ovdašnjem kontekstu. Vilijem Šekspir, nesumljivo je jedan od najvećih dramskih pisaca, pesnik, filozof i čovek čija su kreativnost, originalnost i genij imali neizmeran uticaj na svest i kulturu svetske istorije.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše reginalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR