Panon TV proširuje delokrug

Ištvan Bodžoni, direktor RTV Panon na mađarskom jeziku najavio je početak izgradnje televizijske mreže vojvođanskih Mađara u okviru te kuće, a do sada je potpisan ugovor sa šest lokalnih samouprava i tri RTV-centra.

.

Očekuje se da u sledeće dve nedelje budu potpisani ugovori sa još nekoliko lokalnih samouprava radio i televizijskih centara.

. 

– To će značiti mogućnost da RTV Panon dobije informacije sa teritorije cele Vojvodine, i naši programi, znatno bogatiji, budu dostupni većini naselja u kojima žive vojvođanski Mađari. Uspostavljanje jedinstvene mreže ima za cilj zajedničku pripremu emisija, kao i razmenu informacija i programa. Želeli bismo da postignemo i to da informacije preko ove TV mreže stignu i do matične države i do Beograda – rekao je Bodžoni.

.

U okviru nove šeme rada jedan od ciljeva je i što bogatiji program emisijama i prilozima sa televizija na srpskom jeziku, koje će biti prevedene na mađarski. Takođe, vode se pregovori i da se pojedini programi mađarskih TV stanica titluju na srpski jezik. U planu je formiranje jake ekipe dopisnika iz Beograda, kao i jačanje saradnje sa redakcijama drugih medija na mađarskom jeziku – „Mađar so“, „Het nap“ i Radija Subotice.

.

A kako bi program koji emituje Panon TV bio dostupan što širem auditorijumu u Vojvodini, jedan od planova je proširenje saradnja i sa kablovskim emiterima. Inače, programi RTV Panon već se mogu pratiti i preko IPTV mreže u Srbiji, kao i preko interneta.

.

Izvor: DanasKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR