Panonska osmica

Završen projekat "Panonska osmica". U Velikoj vechnici Gradske kuće održana je završna konferencija čija je osnova projektovanje biciklističkih staza u ruralnim područjima, a koje finansira Evropska unija. Partneri ovog projekta su Grad subotica, Opština Kanjiža, Ekološka organizacija “Rićard Csornai” i partner iz Mađarske Razvojna agencija Moraholoma “Homokhatsag”. Vrednost projekta je 82 000 eura. Lokalna samouprava učestvovala je sa 8 200 eura dok ostatak donira Evropska unija. Program prekogranične saradnje sa Mađarskom počeo je 2003. godine.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Prvobitni naziv projekta "Panonska osmica" je bio "Panonske staze mira". Nakon što su u Gradskoj kući početkom prošle godine sa zadovoljstvom objavili da je Ministarstvo za lokalnu samoupravu obezbedilo Subotici sredstva za zanimljiv projekat pod nazivom "Panonske staze mira", a koji podrazumeva izgradnju biciklističkih staza u dužini od 115 kilometara, pojavili su se predstavnici nevladine organizacije Zelena mreža Vojvodine sa tvrdnjom da je projekat potekao iz njihove organizacije još 2006. godine, kao deo prekogranične saradnje NGO, ali da na međunarodnom konkursu sredstva nisu dobijena za maršrutu Subotica-Segedin, već samo za Sombor-Osijek.

  Projekat pod istim imenom je, dakle, pokrenut tri godine kasnije iz subotičkog Zavoda za urbanizam. U Zelenoj mreži Vojvodine su svojevremno konkurisali za USAID sredstva i bili su u obavezni da traže odobrenje nadležnih lokalnih uprava za gradnju biciklističkih staza, te su projekat podneli i subotičkom Zavodu za urbanizam, koji je dao saglasnost. Zahtev je zajedno sa opisom projekta tada arhiviran u subotičkom Zavodu.

  Problem je rešen tako što je sa subotičkom lokalnom upravom postignuta saglasnost da se promeni ime projekta, i da se time okonča „nesporazum“ nastao oko Panonskih staza mira.

  Tako je nastao projekat "Panonska osmica".

 2. djomla kaže:

  Trasa Panonske osmice.

  Slika

 3. coyote kaže:

  Strašno, a mi mislili naših ruku delo. :no:

OSTAVITE KOMENTAR