Parkić u Bele Bartoka čeka sređivanje

Jula prošle godine je bilo reči o dečijim igralištima u Subotici, pa se na reportažu o onom u Dudovoj šumi nadovezala i priča o igralištu u Malom Radanovcu na raskrsnici Bele Bartoka i Otvorene.

 

Letos

Mala zelena površina oivičena ulicama Bele Bartoka, Otvorena i Ferenci Ibolje je svoje mesto našla među 38 površina u gradu koje su u planu da se doteraju po uzoru na parkić kod poslovnog centra na Teslinom naselju, koji je pored osveženja u vidu zelenila, dobio i osnovni mobilijar u vidu klupa, kanti za otpatke ali i osvetljenja.

 

Mali Radanovac kao naselje širokih i uređenih ulica sa prelepim kućama, vapi za bilo kakvim prostorom za odmaranje i rekreaciju, posebno to nedostaje najmlađima i najstarijima. Ne može se reći da će ovaj parkić zadovoljiti sve potrebe, jer to svakako ne može, ali će bar poslužiti okolnom stanovništvu koje do prvog ozbiljnijeg igrališta mora dosta da prepešači.

 

LokacijaKOMENTARI

  1. svedok kaže:

    Naselje ima potencijal ali je zapostavljeno. Malo glasača ili nešto drugo tek skrajnuti kao i većina naselja van centra i Prozivke. Autobuska linija nije produžena mada su urađena stajališta do novog kružnog toka koji je blizu ovog parka ali još ništa. Od toga da neki bus prođe i obuhvati celo naselje isto ništa. Eksperiment su radili pre par godina ali nije prošao. Možda zato što nisu ni bile postavljene oznake gde je stajalište za autobus. Onda su zaključili da nema zanimanja. Jedno je sigurno telepata koje čitaju misli Suboticatransu nema dovoljno da stanu gde je stanica kad nema znaka. Posebno je zanimljivo što jedan gradski funkcioner stanuje tu ali on izgleda veruje da će uvek biti vlast pa će neko da mu taksira decu službenim automobilom grada. Ne uvek ali kad zatreba pomogne se.

  2. eli kaže:

    Mali Radanovac kao naselje širokih i uređenih ulica sa prelepim kućama, vapi za bilo kakvim prostorom za odmaranje i rekreaciju, posebno to nedostaje najmlađima i najstarijima. ?????????  Jeste tako je samo se pitam u to upada i ulica Ferenci Ibolje????Posto ta ulica jeste siroka i dugacka samo sto ona jedina nije uredjena kao sto pisete,blato i prasina neizmenicno kako vam je volja!!!Sramota sto niko nema razumevanja za stanovnike te ulice kao da su kaznjeni samo gledaju kako godinama sve oko njih se asfaltira a njima nista!!Igraliste????Jeste posadjeno ovih dana sa drvecima ali molim vas jel neko pogledao tamo sta ima razbijenih flasa i smeca???!!!!Treba jeste za svakog ali neka pogledaju i drugi nasta to lici a i ulica pored igralista pa da vidimo utiske!Godinama ni tamo niko nije ni pogledao a sada odjednom igraliste?Neka mi neko objasni kako to bas sada se neko setio da i to treba!A sve protekle godine nista kao ni puta!!!

OSTAVITE KOMENTAR