Parking čeka puštanje u upotrebu

Iako odavno završen, parking u ulici Cara Lazara od Zmaj Jovine do Miloša Obilića još uvek čeka puštanje u upotrebu. Na strani ulice gde je letos došlo do zamene toplovodnih instalacija, JKP Parking je izvršilo popločavanje i uređenje zemljanih površina, izgradivši oko 40 parking mesta. Izgradnja parkinga nije uticalo na postojeći drvored koji je sačuvan u istoj meri u kojoj je postojao.

.

Na suprotnoj strani, nesređeni deo ulice bi trebalo urediti ili uređenjem postojećeg zelenila ili eventualnim proširenjem kolovoza i uređenjem zelenila u meri u kojoj to širina ulice dozvoljava. Ono što predstavlja problem na toj strani su nadzemne električne istalacije zbog kojih je nemoguće formirati drvored.

.

Povezane vesti:

Uskoro parking u Cara LazaraKOMENTARI

 1. nezavisni kaže:

  Ceka se mozda neka festa za otvaranje ???

 2. Ivica kaže:

  Ulica u najstrožijem centru grada 😐  ….mislim da ne bi trebalo mnogo novca da se uzemlje el. instalacije, postave stilski kandelabri, poploča ono blato i da vidiš….čak i da se ne reše oronule fasade, ulica bi već imala neki šmek….ovako blatnjava i sa tim banderama više dolikuje nekoj palanci, ma u stvari ne dolikuje ničemu….

 3. dasHHa kaže:

  Na zalost po pitanju elektro-vodova,njihovog uzemljavanja ne radi se nista. Barem taj strogi centar grada da se uradi, za pocetak, sta je dovoljno godinu dana.

 4. Ivica kaže:

  Ma nema toga uopšte puno…kada se malo bolje sagleda situacija, imamo ul. Vase stajića sa uzemljnim kablovima i rasvetom a preko puta njih stoje bandere, verovatno za snabdevanje domaćinstava, u ul. Matije Gubca isto, uzemljene instalacije i rasveta sa stilskim kandelabrima, a pored njih bandere, isti slučajevi u Petefi Šandora, početak Somborskog puta…znači pola posla je tamo već odrađeno, ne verujem da je velik posao odraditi i priključenje domaćinstava na podzemne instalacije….Pored ovih ostaju Zmaj Jovina, Vuka Karadžića i Cara Lazara gde treba komplet sve odraditi…

 5. Prusik kaže:

  Jedino ne vidim oznake zabrane parkiranja na parkiralistu na mestima gde se nalaze kapije stanara u ulci i te iste ulaze koriste stanari u svoje dvoriste. Bice to dobra zarada za PAUKA, a velika muka za stanare.

 6. djomla kaže:

  Nemojte da mi ubijete iducu vest o nadzemnim elektricnim instalacijama po gradu. 🙂

  Sto se toga tice, tu smo daleko od grada. Sem glavnih saobracajnica, Prozivke i strogog centra, sve ostalo je vise nego katastrofa. Na pojedinim mestima, sa balkona se gleda pravo na vod.

   

  Dobar primer spustanja vodova se desio u Brace Radica tokom rekonstrukcije. Ta ulica je sada tri puta lepsa nego pre.

 7. Ivica kaže:

  Po uzoru na B. Radića bi mogla i Cara Lazara da se sredi…ma nek i asfalt ostane, nek srede samo ono što sam naveo…

  Takođe primer B. Radića pokazuje da i bez sređenih fasada uluca može itekako dobro izgledati….Setite se da, ne tako davno, nije bilo biciklističkih staza, trotoari blatnjavi sa tu i tako kojim komadom betona, zelene površine poptuno uništene, ulične rasvete gotovo da nije ni bilo (bilo je samo sa desne strane ulice, proređeno po banderama, prekriveno krošnjama)…

 8. dasHHa kaže:

  Zato sam ja pristalica i zagovornik, detaljnih i potpunih uredjenja i sanacija ulica. Neka se uradi ulica po ulica, ali kompletno uredjenje (prosirivanje kolovoza, sve kablove u podzemne kanale, rasveta sa dostojnim ili stilskim kandelaberima, trotoar, biciklisticke staze, stajalista i parkiraliste, zelenilo i sve sto jos cini jednu lepu modernu ulicu. Bolje na taj nacin uraditi, npr.5 ulica u gradu godisnje i za 10-20 godina ce biti reda u gradu i reseni problemi saobracaja i gradske arhitekture.

 9. DoDo kaže:

  nezavisni:

  Ceka se mozda neka festa za otvaranje ???

   

  Festa??  Bice festa pred izbore,ako neko pita!

 10. deki85 kaže:

  je li jeftinije ovo poplocavanje od asfaltiranja? nekako mi nije logicna cela ta rabota?

 11. dasHHa kaže:

  Kad ce gradska uprava podneti godisnje izvestaje svih subotickih JKP???

   

OSTAVITE KOMENTAR