Parkiranje i sutra besplatno, a autobusi kasne

Subotica je u haosu zbog snega i neočišćenih ulica. U jutarnjim časovima autobusi prema Paliću su kasnili više od pola sata, kao i prema Zorci, Peščari i drugim naseljima. Autobusi „Suboticatransa“ voze po redu vožnje uz minimalna kašnjenja, zaključio je gradski štab sa čime se mnogi naši sugrađani ne bi složili koji su na -13 čekali autobus i više od pola časa.

.
U saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije se navodi da su prihvatili  informaciju da je Ministarstvo prosvete donelo odluku o prekidu nastave do kraja ove nedelje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji cele Republike. U prihvatilištu „Karitas“-a proteklu noć je provelo 11 lica. Pored toga, zbog novonastale situacije sa snegom Gradski štab je odlučio da se za Bajmok angažuju dodatne dve mašine za čišćenje snega, a za ostale mesne zajednice obezbeđuje se gorivo za mehanizaciju prema zahtevima podnetih tokom proteklog vikenda.

.
Parkiranje vozila u Subotici i u sredu, 8. februara neće biti naplaćivano.

.
Gradski štab za vanredne situacije podseća na građane na obavezu da čiste trotoare ispred kuća i zgrada. Štab apeluje na Subotičane da od snega čiste i krovove kako ne bi došlo do urušavanja krovne konstrukcije. Štab ukazuje i na pojavu ledenica na objektima koje mogu ugroziti prolaznike.

.
Gradski štab moli građane da se telefoni koji su otvoreni za slučajeve spasavanja bolesnih i nemoćnih koriste samo za te svrhe. Takve slučajeve mogu prijaviti na sledeće telefone:

.

Crveni krst Subotica: 621-101
MUP Policijska uprava: 92
Služba hitne medicinske pomoći: 94, 551-373
Vatrogasci: 93
Kontakt centar Gradske uprave 024: 626 – 999
Komunalna policija: 626 – 988KOMENTARI

  1. ime kaže:

    sta bi bilo da je palo ne daj Boze 100 cm snega… No comment!

  2. Suboticanin kaže:

    Parkiranje vozila u Subotici i u sredu, 8. februara neće biti naplaćivano.

    Mislim stvarno nemam reci, ovo vec prelazi u bezobrazluk, naplacuju nam skupi parkig, a odzavanje NULA!!! Da ne spominjem parkinge koje koriste stanari zgrada ispred kojih ih naplacuju. Sad gospoda iz JKP”Parking” cekaju da majka priroda uradi posao umesto njih! A da nemaju mehanizaciju pa da im covek i oprosti. Sracunajte samo koliko oni godisnje “uberu” prihoda ako se zna da po jednoj zoni godisnje izdaju oko milion sms parking kartica!

OSTAVITE KOMENTAR