Parkon

Na Paliću se održava Druga nacionalna konferencija o parkingu. Cilj konferencije da se na licu mesta reše sve nedoumice oko zakona o bezbednosti u saobraćaju, a odnose se na parkiranje i zaustavljanje. Od kada se primenjuje novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju broj saobraćajnih nesreća smanjen je za 40 odsto. Smanjio se i broj poginulih lica u nezgodama za 20, a povređenih za 35 odsto, rekao je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a, Vladimir Rebić na Drugoj nacionalnoj konferenciji o parkiranju koja se održava na Paliću. Na Konferenciji “Parkon” prisustvovalo je više od 100 predstavnika opština, javnog i privatnog sektora iz oblasti parkiranja i usluga.
Glavna tema konferecije odnosila se na novine u Zakonu o bezbednosti u saobraćaju u vezi sa primenom posebnih mera i ovlašćenja povodom uklanjanja nepropisno parkiranih automobila. U prvih 90 dana primene zakona evidentirano je 120.000 prekršaja od kojih se 25.000 odnosi na nepropisno parkiranje i zaustavljanje.
Druga tema odnosila se na ustavnost promene doplatne karte. Predstavnici parkinga su mišljenja da je “doplatna karta” ustavna.Kažu da su svesni da se građani žale, ali i da treba da povedu računa kako i gde parkiraju svoje automobile.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: