Pastor: Aktivnije učešće u gradnji subotičkog pozorišta

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) svestan je grešaka koje je kao stranka činio u prošlosti po pitanju gradnje Narodnog pozorišta u Subotici, ali sada želi aktivnije da se uključi u realizaciju preprojektovanja i dalje izgradnje pozorišta, izjavio je predsednik ove stranke Ištvan Pastor.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić pre par dana je za 12. april najavio nastavak radova na izgradnji starog dela zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, nakon dve godine pauze u realizaciji ovog kapitalnog projekta, a uporedo sa radovima na starom delu zgrade radiće se preprojektovanje izgradnje kako bi se smanjila površina zgrada i kako bi se njena izgradnja uklopila u ukupno deset miliona evra.

 

Na konferenciji za novonare Pastor je ocenio da nije sva krivica za zastoj na ovom projektu na SVM-u, ali da ima udela u odgovornosti.

 

“Danas je potpuno izvesno da je ambicija za izgradnju narodnog pozorišta bila predimenzionisana i preambiciozna. Život je pokazao da nismo bili u stanju da skupimo ukupno 26 miliona evra da bi tu investiciju završili, jer je toliko bila predračunska vrednost”, rekao je Pastor.

 

SVM smatra da bi sada najrealnija opcija bila fazna izgradnja sa završetkom u doglednom vremenu u skladu sa pretpostavljenim ambicijama, željama i očekivanjima samih Subotičana.

 

SVM, po njegovim rečima, želi savremenu, kvalitetnu i tehnički opremljenu zgrada koja će odgovarati potrebama samog pozorišta i da se uklopi u okruženje.

 

RTVKOMENTARI

 1. John Doe kaže:

  Zar lepljenje plakata po zaštitnoj ogradi više nije dovoljno učešće? Ma daaaj… koga farbate…

 2. Loš Đak kaže:

  Nemojte ljudi ko boga vas molim!
  Vi ste se gospodo iz SVM-a dovoljno “angažovali”. Rezultat vašeg “angažmana” je vidljiv već dosta dugo.

 3. JEDAN JEDINI kaže:

  Dali je jos uvek aktuelno da Cineplexx bude u sastavu zgrade Narodnog pozorista?

  Meni licno bi bilo jako drago,ali na zalost primecujem da se ta tema vise ne spominje  😥

 4. djomla kaže:

  Nije. Povrsina objekta se smanjuje na ustrb tog prostora gde je planiran Cineplex 

 5. Nesa kaže:

  Ove što su odgovorni za višegodišnje promašene investiciji, lopovluke, otimačine, krađe… trebalo bi, što čiča iz filma “Ko to tamo peva” reče: sve uza zid pa metak u čelo!

 6. Dragan kaže:

  Eto  covek priznao odgovornost za krivicno delo   otudjena  drzavnog novca ,samo jos  da reaguje njegov kolega  tuzilac

 7. Dijaspora kaže:

  Sta SVM i Mađari imaju sa subotičkom pozorištem. Pozorište je gradio poznati Austrijski-Nemački Arhitekta Johann Molzer kao izvođač radova. Znaći Austrijanci su izgradili ,a Mađari preko SVM porušili . Pa postavlja se pitanje: zar je Subotica najevropskiji grad u Srbiji-Vojvodini?

 8. zorandjala kaže:

  lepo vam kaze pastor, a vi opet terate da su tutajosi krivi za sve, vidite sad covek je na vasoj strani.

OSTAVITE KOMENTAR