Pastor: Mađari promenili stav o SNS

Prema SNS nema više nesklonosti, a Mađari su o toj stranci promenili mišljenje, izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor.

Pastor

Gostujući na televiziji “Panon”, Pastor je povodom ranije izjave da SVM namerava da bude deo vladajuće većine u Skupštini Srbije, rekao da prema najvećoj stranci u Srbiji, SNS “nema više nesklonosti kao što je bilo pre dve godine”, kao i da se “promenilo mišljenje o toj stranci i kod Madjara u Vojvodini”.

 

Zato, kako prenosi “Vojvodina danas”, SVM umesto pozicije konstruktivne opozicije namerava da bude učesnik vlasti da bi sa tog položaja uticao na ostvarivanje mađarskih interesa, naročito nakon što je Ustavni sud Srbije proglasio više članova Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina neustavnim i nakon što je osporena ustavnost i Statuta Vojvodine.

 

Prema Pastorovim rečima, izborni program SVM-a na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji predstavljaće “kontinuitet u najvažnijim pitanjima mađarske zajednice”, kao što su manjinska autonomija, prava nacionalnih saveta, nastavak ostvarivanja strategija, pitanje ustavnosti i statusa Vojvodine, restitucija i rehabilitacija i pitanja javne bezbednosti.

 

Dodajući da će u izbornom programu SVM-a za parlamentarne izbore 2014. godine istaknuto mesto zauzeti i pitanja svakodnevne egzistencije, socijalne i zdravstvene zaštite, Pastor je naglasio da su za Mađare u Vojvodini ova egzistencijalna pitanja postala najosetljivija.

 

Srbija u ovom trenutku još nije onakva kakvu bismo je voleli da bude ali „bez obzira na poslednjih 25 godina, ako budemo složni, možemo da pokrenemo događanja koja mogu ovu državu da učine boljom“ – rekao je Pastor.

 

Izborni program SVM-a će biti objavljen krajem ove nedelje. Cilj ove stranke je osvajanje pet mandata u Skupštini Srbije.KOMENTARI

 1. Krisztian kaže:

  Nije, nije…

 2. pilot kaže:

  ah što volimo vlast, pa makar i sa crnim đ….

   

 3. hor kaže:

   

  Krisztian:   Nije, nije…

    Koga u Beogradu briga sta misli madjarski birac.

  Pastor lepo prica o autonomiji manjina dok mu se autonomija ciji je on predsednik skupstine ukida godinama unazad. Ne da nece biti manjinske autonomije nego nece ni Vojvodine biti. A verovali vi to ili ne, Pastor ce biti jedan od saucesnika u tom procesu.

 4. zorandjala kaže:

  Naj bolje jedna srpska stranka jedna madjarska i jedna ciganska. pa ko pobedi nek drma ovako svi vicu da ih ima najvise.

 5. Gojko i Ilija kaže:

  Pastor usao u red onih koji trazi mrvice.

   

  Laban za gradonacelnika!

 6. Fuxi kaže:

  Pastori igraju na taktiku, pa sada kao "dobri" su onima koji su im nudili duplu porciju sendviča i vagonski prevoz do Budimpešti. Ali suština je drugačija a to su buduče granice Mađarske na Savi i Dunavu. Ipak je on katolik .ko tebe kamenom ,ti njega kruhom ,a gledajući položaj Vojvodine pa i stanovništvo večinom su katolici ,a i bezbroj Katolička crkva izgrađena na teritoriji vojvodine dokazuje i svedoči da se radi o katoličkoj zemlji ,koja gravitira prema katoličkoj Evropi. A to je fakat.

 7. Neša kaže:

  Pastor: "Prema SNS nema više nesklonosti"

  Kako "poetičan" pandan (isti k***c) izrazima: "uvlačenje u dupe radi interesa", "poslušnička podguzna muva", "prodao bi i rođenu majku", "ušao bi u pakt i sa crnim đavolom"…

  Evo jednog, zbog koga će svi na koje se pobrojani izrazi odnose, pa i sledeći, biti neskloni oduševljenju:

  "Politika je kurva, a političari kurvari"

   

   

 8. pravdoljub kaže:

  Rimokatolika ima zaista u velikom procentu iako je devedesetih vrsena nasilna promena strukture stanovnistva  kada su anm dolazile kolone izbeglica , iskreno ako smo Hriscani onda i treba i moramo i pred Bogom smo duzni da im omogucimo da se osecaju kao kod kuce. Sto pojedinci ne postuju kucni red e pa to su krivi  PRVO POLITICARI, pa tek onda svi ostali. narod je uvek bio boranija, i sada sto nas ima neka nas ima svakakvi, jer kada se pomesaju geni jednoga dana bicemo puno lepsa nacija ,hocu da kazem da smo i ovako lepi ipametni jer nijednom od nas ovde ne tece "cista " krv:Madjara,Srbina ili Hrvata. Mnoge vojske i mnoge kulture su se ovde izmenjale..

   

 9. mima kaže:

  'Madjari promenili stav" odakle mu takva ideja,sadasnji članovi SNS su vecina iz SRS-a,ovo vredja sve madjare

 10. zorandjala kaže:

  G Fuxi to je ono sto smrdi,sada ja treba tebi da kazem da subotica nije vojvodina da vojvodina ima celu backu banat i srem i da jedve trecine vojvodine pravoslavno, ALI to je ono sto smrdi pastor na to racuna da ce madjari Katolici glasdati za njega i da ce time ucenjivati vlast{ bilo koju}a da posto srbi imaju sest partija koje dele glasove on ce biti u vecini. KADA POCNEMO MISLITI SVOJOM GLAVOM nece moci tako da se ponasaju i morace misliti o narodu ovako boli ih ona stvar za narod i jedne i druge i trece.Ovakvo stanje podupiru i cankovici cedici i ostala boranija koja sa manjincima love u mutnom prodajuci to kao demokratiju .AKO JE NA IZBORIMA IZLAZNOST ISPOD 50 POSTO NEMOGU IZABRATI NIKOG pa ce se uvuci narodu u tur.

 11. Suboticanin kaže:

  Pastor, dobar trgovac za sebe glasovima svog naroda, pa mu se mozda to i obije o glavu ta prevrtljivost.

 12. Fuxi kaže:

  Pa da,Kasica je više odgovarao vlastima on je naime bio komunista i pripadnik mađarske reformatorske crkve ,beznačajne verske zajednice na ovoj teritoriji iza koga nije stajala država poput vatikana.Tako da je on bio marioneta u rukama srpskih političara. Ima jedna anegdota : "dok je bila aktivna komunistička partija isao je na njihove sastanke ,a sada ide u crkvu."

 13. dr.No kaže:

  od zutih lopova svi su bolji.

 14. Stipan Sveti kaže:

  Čeljadi moji…opet ste dozvolili da vam zamažu oči koje-kakvim mastima… dok vi prebrojavate rimokatolike i pravoslavce, ovi nam ponovo po ko zna koji put DERU kožu s'leđa… evo sad ovaj najnovo rođeniji porez na već više puta oporezovan porez a na osnovu onog "poreza" koji još nije nekako obuhvaćen onim porezima s kojima su mi već davno rasturili onaj mali salaš od nabijenice…čudno..koliko znam,  turci su se odavno povukli sa Balkana, ali su zaboravili da ponesu HARAČ sa sobom ! Eee to nam nije tribalo…

 15. Anonimni kaže:

  Ispravio bi gospodina Pastora : Madjari " sa amnezijom" ili " sa sclerozom multiplex" su promenili stav o SNS. Oprostiti mogu , zaboraviti NE ! Ni sendvice ni ratno huskanje niti stvaranje atmosfere u kojoj je ubijen premijer Djindic ni izgubljenu deceniju za pregovore sa EU. A sada nas uvode u Evropu oni zbog kojih kasnimo min. 15 godina. Malo morgen !

 16. Milena kaže:

  Tesko cete sa ovakvim direktorima JKP-a, poput Stadiona u Subotici uspeti u politickom, drustvenom i realnom zivotu. Gubite glasace zahvaljujuci Maglajievom izboru, raznih direktora uljucujuci i Robert Toth-a sa slike u drustvu….Poznatom Suboticanima.

OSTAVITE KOMENTAR