Pastor najavljuje gradnju velikog hotela na Paliću

„Palić bi mogao da dobije hotel visoke kategorije, a za gradnju je zainteresovan jedan mađarski hotelijer”, kaže predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, koji u narednom periodu očekuje investicioni ciklus mađarskih preduzeća u Vojvodini, kao i celoj Srbiji, od 100 miliona evra.
Pastor je za Panon RTV rekao da će izgradnja hotela na Paliću, između Palićkog i Krvavog jezera, biti “mamutska” investicija od 40 miliona evra i srce razvoja Palića.

“To je hotel visoke kategorije, sa 210 soba i pratećim sadržajima, sa otvorenim i zatvorenim kupališnim delom. On će privući goste koji inače zaobilaze Palić”, rekao je Pastor.

Naveo je da za sada ne može da iznosi više detalja o hotelu na obali Palićkog jezera, ali da je interesovanje za gradnju na toj centralnoj lokaciji Palića iskazao jedan mađarski hotelijer.

“To je realna mogućnost, za sada ne mogu biti konkretniji, ali ubrzo ćemo imati više podataka”, kaže Pastor.

Najavio je da će uskoro projekat predstaviti republičkom rukovodstvu i da bi u naredne dve i po godine po sklapanju dogovora mogao da bude izgrađen taj hotel na Paliću.

Pored planirane izgradnje hotela na Paliću, Pastor kaže da će se u narednom periodu u Subotici graditi fabrika betonskih elemenata i pogon za kuvanje piva.

Povodom zainteresovanosti 50 preduzeća iz Mađarske za ulaganja u Vojvodini ali i u celoj Srbiji, Pastor kaže da je važno da se fabrike pokreću u različitim oblastima privrednih aktivnosti.KOMENTARI

 1. Boris kaže:

  Ahaaaa, ono za Avantura park i Aqua park, o naprasnom uterivanju zakonitosti i transparentnosti na Paliću. To nije kera lajala radi sela, već radi sebe.

 2. Croat kaže:

  i sta ce ti ljudi da rade, spavaju ceo dan, kupaju se u fekalijama il gledaju preko ograde nedovreseni akvapark?

 3. Palić kaže:

  Prioritet je očistiti Palić da se i mi meštani imamo gde kupati.

 4. Gile kaže:

  Drzava je u totalnom mraku… Shvatite to vec jednom!!! Bogati se jos vise bogate, a sirotinja crkava!

 5. TT kaže:

  Nemojte samo da projektanti zaborave na parkiralista pa da za odredjeno vreme na Palicu bude svega a ljudio nemaju gde da parkiraju vozila i onda parkira na zeleni pojas.

 6. Tole kaže:

  Madjarski hotelijer-zvani Lerinc Mesaros!

 7. Akva park kaže:

  Ajd prvo dase do leta zavrsi poceto.a hotel ??

 8. Trovach kaže:

  Nama treba jezero, a ne hotel.

 9. Palic kaže:

  Ti se kupaj u jezeru !
  ja cu pod otvorenim nebom u vodi od 39 stepeni a napolju Minus 15 !
  aqva park ti je 2 mes… max , a hotel 12 meseci.

 10. rax kaže:

  da li neko zna koji je kapacitet tog famoznog aqua-parka na palicu, koliki je kapacitet srpskog morahaloma

 11. Bob Rock kaže:

  Tu su i Turci sa magarećih livada.

 12. pista kaže:

  Evo i ja najavljujem gradnju hotela pa cu se onda qrciti samo da mi Orban obeca pare.Madjarska ce polako kupiti deo Vojvodine, 100%.

 13. Rax kaže:

  Ima i pozitivnog i negativnog, ali odgovora nema. Doduse znak pitanja nisam mogla koristiti, mozda zbog taga? Naime, mene interesuju kapaciteti da bi uporedila sa silnim hotelima koji se planiraju graditi. Doduse mi imamo prednost u odnnosu na selo morahalom, ali imamo i hotele i privatne smestaje. Ovaj aqua-park mi se cini minaturnim u odnosu na kapacitet smestaja, koji vec imamo. Nista osim ovog nisam htela ni da pitam ni da kazem!

 14. Vlad Tepes kaže:

  Sve opcije su prihvatljive, samo gradite, radite, cistite vec nesto. Vratite stari sjaj Palicu.

 15. kristijan kaže:

  ovi PASTORI kao KRKOBABICI!!politicki lopovi,porodicni biznis!nadam se da i onaj nesretni Vranjanac BALINT ima brdo dece,da nastave da kradu kad matori odu u penziju.

 16. fsddfsdfsf kaže:

  Samo se bojim da ne bude propala invensticija kao sto je sa mnogim objektima u subotici da li treba nabrajati

  1 kostur kod dudove sume bazen vlast DSS
  2 radnicki iza kostur nista stoji od boga pitaj vlast od tita do danas stoji tako
  i sad nam treba jos hotel
  Dajte pare za bolnicu da se sredi umesto bolnice napravili fontanu nekazem da nije trebalo ali bolnica ruglo a drugo da su te pare koje su ulozene za pozoriste da su sredili bolnicu
  ili da su asfaltirali ulice i sproveli vodu i kanalizciju u MZ

 17. Travka al zanosna kaže:

  Mani se sitnicarenja g….Pastor. Kazi ti nama lepo , kad ce poceti gradnja putnickog aerodroma na Palicu, to nam reci jedino tebi verujemo , ovi ostali lazu i zapomazu.

OSTAVITE KOMENTAR

58 + = 66