Pastor: Ne mogu da zamislim da se u budžetu ne mogu odvojiti sredstva

“U lokalnim samoupravama kojima rukovodi SVM, kao što su Kanjiža, Senta i Bačka Topola, uspeli smo da efikasno distribuiramo pakete penzionerima sa malim primanjima u veoma kratkom vremenu”- rekao je Ištvan Pastor na svojoj konferenciji za novinare juče pre podne.

U Subotici sa druge strane i dalje postoje problemi oko toga: „Ne mogu da zamislim da se u budžetu od oko pet milijardi dinara ne mogu odvojiti sredstva od oko 40 miliona dinara, iz kojih bi se obezbedili paketi za 16.000 penzionera, po istom principima kao i na tertoriji cele Vojvodine. To je, ako dobro računam, 0,8 odsto godišnjeg budžeta Subotice. Sigurno postoji manevrski prostor gde bi se ta sredstva mogla uštedeti.”

Prema mišljenju predsedniku SVM-a, iza nas je veoma težak, ali uspešno okončan period. Svakodnevno opuštanje mera se međutim mora izvršiti odgovorno, jer bi u suprotnom mogli da budu ugroženi i dosadašnji rezultati.

Prema mišljenju Pastora, Srbija se efikasno bori protiv koronavirusa. U poslednjih šest nedelja zaustavljeno je eksplozivno širenje, a sistem zdravstvene zaštite je uspešno transformisan. Po mišljenju ovog političara, Vlada Srbije nije zloupotrebila vanredno stanje, a SVM je apolitički učestvovao u borbi protiv virusa.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. jancika kaže:

  Paketi vrednosti 600 dinara. Sramota od strane gradonacelnika Subotice prema siromasnim penzionerima, jadno i bedno.

 2. JaPaja kaže:

  Gsn Ištvan Pastor. Ne može se !! Iz prostog razloga što je su to sredstva građana koja vi ne možete i ne smete trošiti. Ono što vi tražite ima u stostrukom iznosu ali ste svojim nesposobnim i nehumanim radom prema građanima grada učinili da tih sredstava neće nikad biti.
  Kao prvo Javno komunalno preduzeće Parking Subotica čiji je osnivač grad Subotica vam izdvaja 9 600 ( slovima devethiljadašesto ) dinara godišnje a prihod je 125 miliona dinara. I šta sad’ Sad bi izdvojili iz budžetra pa posle to prevalili na građane?. Ne gospon Pator , treba rasformirati Javno preduzeće Parking servis , staviti na tender i videti koji privatnik će ponuditi gradu veći iznos od tih bednih 9 600 dinara.
  Nadalje, grad Subotica je nekad imao daleko više stanovnika a danas od zadnjeg popisa čak cca 11 000 stanovnika manje a administracija sve veća i veća. Da Vas podsetgim nekad je u onoj javnoj kući koja se zove Gradska kuća bilo 224 zaposlenih ljudi a danas preko 500 i pored uloženih više stotina miliona dinara u automatizaciju obrade opodataka. kako to da to uvek prećutite. Kako to da nikad ne položite račune za tu vrstu bahatosti koju prevaljujete na građane grada. Svake godine samo povećavate namete radi izdržavanje najvećih subotičkih džabalebaroša i trutova. kakvi u to stručnjaci poput frizera, kuvarica, , stručnjaka iz ZOO vrta, taksista …. sinova , ćeri, tetki , teča, stričeva, ……. neophodnih ovom gradu uz debele plate a rad 0.
  A penzionerima ne treba nikakva pomoć, samo im nemojte otimati i ono malo bede koju dobiju kao “pomoć” jer svaka “pomoć” je genocid prema njima. Čim dobiju onih 5 000 i 4000 vi iz vlasti se ostrvite kao lešinari pa preko svojih genocidnih javnih preduzeća otmete sve. Oni dobiju to jednokratno a vi ih ubijate permanentno.

 3. Vituska. kaže:

  Koga ti kritikujese, one sa kojima delis vlast. I Cantvirska zadruga i Agrokombinat su imali dovoljno sredstava za zivot i poslovanje i nisu morali propast, ali nazalost jesu zbog vasih kadrova u to vreme.

 4. Pera kaže:

  Lagatori žive od demagogije.

 5. Croat kaže:

  Apartmani u domovini ili suboticki penzioneri. Eci peci pec…… e penzioneri posteno ste izgubili, nema jutis. Vise srece sledeci put. Pastore sta ti ronis krokodilske suze pa ti si u toj vlasti!

 6. Punisher kaže:

  Betonske cizme su opet uspele da nas razocaraju. Smenite ga vise u pm, sa Meseca se vidi da je ocajan gradonacelnik

 7. Djuka kaže:

  Pista, na koga se ti ljutis? Na lokalnu vlast, dakle, na samog sebe??
  Al’ smo cudan narod…

 8. teorija zavere kaže:

  Pa lepo se odreknite tri plate za ovo vreme koje niste radili , i bice, i jos ce prelivati…naravno ako vam obraz dozvoli da se odreknete u korist siromasnih gradjana za koje propovedate da se borite

 9. Zoran kaže:

  Pa ne može. Gradi se nova fontana.
  Pa se gradi tri, četiri nova spomenika.
  Ima tooooliiiiko prioritetnijih stvari od najstarijih građana Subotice.
  Barem da je gradonačelnik inicirao popravku gradskih saobraćajnica sada kada nema nikakvog saobraćaja dok je policijski čas. Rupe makar samo da se zakrpe. Ali ni to se nije setio. Jedino kumovo gradilište u Zmaj Jovinoj nije stalo. Tamo se radilo. Kum nije dugme.
  Ovaj naš nesretni grad, da je neko okupirao, bolje bi se brinuo o nama nego ovi iz Gradske kuće.

 10. Metuzalem kaže:

  Građani subotičke opštine i grada ni su bolje ni zaslužili kada su dozvolili da ih uzjaše crno-crvena koalicija uz bezkompromisnu podršku Pastora i njegovih.
  Ovo njegovo kobajagi iščuđavanje je samo još jedno nabijanje prsta u nos naivnim biračima.

 11. Dr mr fr Laban palac kaže:

  Ono kad Suboticu pomaze neko ko vuce ka Budimpesti naspram onog sto nosi u Crnoj Gori.
  Da nam je pravi Suboticki domacin gradonacelnik bez koalicija ovih sto traju decenijama …mada kad bolje razmislim Subotica je vec odavno nepovratno u pm,tkd bas je svejedno.

 12. Djordje kaže:

  Ti si Pastore ovu pandemiju prespavao pa si sada na kraju našao da komentarišeš.

 13. jozsi kaže:

  ma koga ti j…. ?

 14. Luka kaže:

  U bačkoj topoli su super paketi bili

 15. Pista kaže:

  Trebalobi ponovo da gradjani biraju gradona elnika a ne da partije postavjaju.I da vidimo koje za grad a ko za svoju partiju i svoj dzep

OSTAVITE KOMENTAR