Pastor obećao mobilizaciju glasača za referendum u Mađarskoj

Predstavnici prekograničnih mađarskih stranaka i organizacija koje imaju podršku aktuelne mađarske vlade su u zajedničkoj izjavi osudili „pogrešnu imigracionu politiku Evropske unije i nametnuto naseljavanje“.

Kako navodi mađarska državna novinska agencija MTI, Ištvan Pastor (Pásztor István), predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) je i u ime ostalih partijskih čelnika iz Karpatskog basena rekao da je pomenuta deklaracija zauzimanje vrednosnog stava, jer se svi potpisnici zalažu za opstanak Evrope sa hrišćanskim korenima i odbacuju osporavanje suvereniteta država.

pastor

„Svi mi imamo pravo da odlučimo s kim i na koji način hoćemo da živimo i ne mogu nam se nametnuti odluke koje ne prihvatamo. Na prvi pogled je referendum (koji raspisan na inicijativu mađarske vlade o nametanju prihvatanja migranata – prim. prev) unutrašnja stvar Mađarske, ali pošto smo smo jedna nacija, unutrašna stvar Mađarske je stvar sviju nas“ – naglasio je Pastor.

Čelnici mađarskih partija u Karpatskom basenu su obavezni da mobilišu svoje zajednice za učešće na referendumu i da ih pozivaju na to da 2. oktobra odbace briselsku politiku naseljavanja – reako je predsednik SVM.

Na tradicionalnom Balvanjoškom slobodnom univerzitetu u Erdelju (Rumunija) su osim predstavnika mađarske vlade i vladajućeg Fidesa učestvovali predstavnici SVM, Zakarpatskog mađarskog kulturnog saveza, Demokratske zajednice Mađara u Hrvatskoj, Partije mađarske zajednice (Slovačka), Erdeljske mađarske narodne partije, Mađarske građanske partije (Erdelj, Rumunija) i Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji.

 

Vajdasagi MAKOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Bolje ti razmisljaj o izborima za nacionalni savet Magyara! Jer to ti je zavrsetak karijere! A ako Unija zeli migrante onda Orban treba to da prihvati ili da napusti Uniju! Nemoze se protiv vecine! Uzmi sto ti odgovara a nedaj nista to tako neide !

 2. pista kaže:

  Imam Utlevel (za one sto zakeraju: pa sta, a koliko ima dvojnih drzavljana SRB/BIH ili SRB/HRV a rade u srpskim drzavnim ustanovama ili policiji) ali mi ne pada na pamet da izlazim na izbore ili referendum koji se tice iskljucivo onih gradjana koji placaju porez i zive u drzavi koja raspisuje izbore ili referendum. Tako da Pastor Pista izvini: ti glasaj… A Utlevel neka stoji u ormaru, hleba ne trazi…imali su ga i moji preci i nigde nisu odlazili, jedino se granicna linija menjala: malo ovamo, malo onamo…. Skoro zaboravih: cime je Istvan Pastor isao na politicki „svemadjarski“ sabor u Rumuniju? Svojim vozilom, automobilom SVM-a ili sa cuvenom Skodom SuperB (sluzbenim vozilom vojvodjanske Skupstine) kupljenim parama ovdasnjih poreskih obveznika???

 3. Pistn Komsija kaže:

  Pista. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Zapamti ,kako god isao on je tamo,anjegovi politicki gubitnici su ovde !

 4. Mister No kaže:

  Magyarságunkért, megmaradásunkért. Hazánkért, készen. ( Za dom ( otadžbinu ) spremni ! ) 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

+ 18 = 26

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: