Pastor podržava Tadića

U drugi krug predsedničkih izbora predsednik SVM-a Ištvan Pastor je rekao da će svoj glas  poveriti  Borisu Tadiću. Pastor je  pozvao glasače koji su podržali njega  6. maja, kao predsedničkog kandidata, da sada podrže Borisa Tadića.

 

 –  U slučaju izbora Borisa Tadića veće su šanse da Srbija jednom postane uređena, evropska država. Po svemu sudeći, na našu žalost, to se neće desiti u bliskoj budućnosti. U periodu nakon izbora održanih 6. maja pojavile su se brojne teške sumnje u pogledu regularnosti glasanja. Pored ogromnog broja nepravilnosti sa kojima se javnost proteklih dana suočavala, dokazana je i osnovana sumnja o izbornim prevarama. Sve ono što je otkriveno tokom uvida u birački materijal sa lokalnih izbora u Subotici, nas podseća na najmračnije periode devedesetih. Živeli smo u ubeđenju da je manipulacija izbornom voljom – kupovina glasova, deljenje paketa – zauvek postala deo prošlosti. Morali smo se suočiti sa činjenicom da su ove pojave ipak deo naše stvarnosti – piše u saopštenju koje je poslao prvi čovek SVM-a, Ištvan Pator.

 

U drugom krugu pokrajinskih izbora učestvuje 10 kandidata Saveza vojvođanskih Mađara i jedan kandidat Demokratske stranke vojvođanskih Mađara.KOMENTARI

  1. Sugradjanin kaže:

    Nije proslo sa Nikolicem, ocigledno, a sada daj sta das!
    Posto je izjavio da ce imati sa cim (glasovi za predsednika) da trguje, sad bi trebalo neki voz da se uhvati. Dosta slaba trgovina.

  2. Korisnik kaže:

    Sta je sledeća izjava… “..mogu i sa Vučinićem i sa Dulićem u koaliciju..” ?

OSTAVITE KOMENTAR