Pastor: Pozivi za rezervni sastav obaveza, ali sada nepotrebna

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) je uvek za poštovanje zakona, ne ohrabrujemo građane da se ne odazovu pozivu za rezervni sastav, ali smatramo da je novac mogao da se utroši korisnije, izjavio je danas lider SVM Ištvan Pastor.

U programu Subotičkog mađarskog radija, kao deo Panon RTV-a, Pastor je naveo da je reč o obavezi koja je ugrađena u aktuelni zakon, ali do sada nije primenjivana.

“SVM i u ovom slučaju izražava mišljenje Mađara, koji se po iskustvu iz 90-tih godina, snažno protive vojnoj obavezi i pozivima za vojsku. Da ne bi bilo nesporazuma da kažem sada nema opasnosti od rata, ovo nije mobilizacija, ovo se odnosi na rezervni sastav, ali ovi pozivi za Mađare imaju negativan prizvuk. To želimo jasno da istaknemo”, kazao je Pastor, prenosi Subotički mađarski radio.

On je istakao da SVM nikako ne ohrabruje ljude da ne poštuju zakon i da se ne odazovu pozivima za rezervni sastav, jer bi ih to izložilo pravnim sankcija od kojih ne mogu da ih odbrane.

“Smatramo, ipak, da je u ovom trenutku u ovoj državi novac za obuku rezervista mogao da se utroši na druge načine, ljudi se danas bore sa toliko problema da im ova tema nije bila potrebna. Ona je u javni život ušla nenadano i bez dovoljno priprema, i ne vidim zašto je to tako trebalo rešavati, pogotovo što je reč u ovoj godini o malom broju ljudi, o 600 rezervista. Imamo velike rezerve prema ovom pitanju u pogledu troškova, efikasnosti i smisla, ali to je deo zakona”, rekao je Pastor, saopštio je radio.

Lider SVM je objasnio da pozivi za rezervni sastav vojske nikako ne znače da raste napetost u regionu.

Pastor je kazao da odbrambeni kapaciteti države nisu ugroženi, niti će se popraviti sa pozivima za obuku rezervista, i ne postoji nikakva opasnost od rata, a kako je istakao, rukovodstvo države i njen predsednik nastoje da u složenoj političkoj situaciji održe stabilnost države i mir u regionu.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Subaja kaže:

  Svi madjari su i onako preko ili bar vecina

 2. NijeMiBašJasno kaže:

  Sad ondak šta je pesnik ovom prilikom hteo da kaže narodnim masama?
  Nešto je poručio Mađarima, ostalima ili je sam sebe hteo opravdati za nešto?
  Što volim ovakve priče, ono okolo-naokolo.

 3. Wajk kaže:

  Dok su ovi na vlasti opasnost od izbijanja rata je uvek aktuelna!!

 4. ffilozoff kaže:

  Pastore,pa Vi ste u vlasti na svim poljima u ovoj zemlji,sa sns-ovcima…I Vi se cudite da ce biti rezerve? Pa Vulin ,koalicioni partner Vas,isto ide u rezervu,jer NIJE bio u vojsci,a ministar odbrane…hehehe…mali Alek non-stop vrsi AGRESIVNU politiku,,svesno, da smo stalno pred ratom,a Vulin i Dacic podpaljuju vatrice…Niko nas NE voli.a mi mali drkamo mecku…samo da rata ne bude,ludilo medju ljudima!!! Premijerka je dobila sina,to je pozitivno,a NE rezerva i ratovi…hehehe,sad ce ucit popove kako se puca,JER pozive za rezervu ce dobiti ko nije bio u vojsci i ko je civilno sluzio i NARAVNO Vulin za MARS…ili marsh..ili usiljeno pesacenje,,,hohoho…

 5. Bunjevac kaže:

  Ma terajte s praga ako treba i batinom i puškom te koji vam donesu pozive.To je trebalo raditi i devedesetih i to masovno i organizovano,a ne dozvoliti da se jogurt prospe po svima nama.Onda je Vojvodina kapitulirala,a nije smela.Sad je puno teže uspraviti se.Ostali smo zadnja nerešena rupčaga EX YU prostora.

 6. (ba)laban kaže:

  Potpuno se slažem sa @Wajkom… Dok su socijalisti i presvučeni radikali, bivši ratni huškači, na vlasti, napetosti u regionu će uvek biti… i to upravo zbog njih, jer oni su i danas ti čiji je jezik brži od pameti (koju baš i nemaju). Oni su ti koji najviše prete i pale vatru u regionu i koji još uvek smatraju da je Srbija prva i glavna u svakom pogledu, a ustvari je sa njima na čelu samo međunarodno necenjena šačica jada. Zakuvavaju na svakom koraku, a posle će, kao i pre tridesetak godina da strpaju oružje u ruke onih koji ga nikad nisu koristili… pušku i deset metaka (ko je bio tada u rezervi sada može da potvrdi ovu priču). Mnogi su poginuli i za to niko od ove rukovodeće bagre nikad nije odgovarao. I pitam Vas ko je bio krivac za sve to, jer ratovalo se na teritorijama sada drugih država, a ratovala je vojska pod komandom Miloševića i drugih dokazanih ratnih zločinaca, a znalo se ko je trebao da bude vrhovni komandant oružanih snaga. U svakom slučaju to nije trebao da bude Slobodan Milošević.

  Još jedno pitanje za javnost i pojedince je: Poznato nam je da je vojni ministar izbegao služenje vojnog roka, ali koji je razlog bio da ga ne služi AKTUELNI PREDSEDNIK???

  Dali ju je služio Dačić???

  A upravo su oni koji se najviše busaju u grudi i kurče patriotizmom. Do prvog pucnja, a onda šalju narod da gine za njih. Međutim, to im više neće proći. Za njihove ideale više neće moći da nađu svoje budale!

 7. Ferika kaže:

  Pa da obaveza, tako je bilo i pre kusur godina u pocetku. Dobili da se javimo u NS sa pozivom. A posle dva sata su nas vec vozili u kamioniu preko mosta u Bogojevu koji je isao na front, dok smo udisali miris mazuta i sracke. Dakle samo opusteno.

 8. ffilozoff kaže:

  Balaban?-stvarno Vucic i Dacic nisu bili u vojsci??? Eeeee ONDA NAROD koji za njih glasa su debili…ustvari, svakako kreteni!!! Za Vulina znamo da je prevarant kome je tetka poslala 200.000 eura iz Canade…hohoho A gde je Seselj sluzio armiju…u kuhinji…

 9. rax kaže:

  ovo se ne tice teme, ali je jako aktuelno za nas vojvodjane
  https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/kad-seselj-smrsa/

 10. Punisher kaže:

  Znaci Pastore rekao si nesto a nisi nista rekao. Ovako prica nevina devojcica, hocu-necu, bi al da ne udje.
  Kako pise u drugim stampama ko ima kriminalni dosije taj nece dobit poziv(?).
  Zasto? Opet posteni treba da se zrtvuju dok ostali uzivaju?!
  Ja svoju decu pustam na obuku tek kad bude isla i ona premijerka. Jer ipak ravnopravnost pre svega, jel da?

 11. I.S. kaže:

  Lično mislim da je blesavo zvati ljude koji nisu služili i nisu ni hteli da služe (jer i kad je ukinuto obavezno služenje, moglo se ići na ono dobrovoljno odsluženje. Pa ko je želeo da se zaje..va sa svim tim mogao je, trajalo je po 6 meseci). A i šta mogu tamo da nauče tamo za 15 dana?
  Ali bi bio dobar vic videti Pastora tako buckastog u džubaji ili kako lupa strojaka ili malo ribanja čučavca atomski “zdesna, zleva”. Videti i njega i njegove koalicione partnere Vulina, Ivicu, Kišfarkaša, hehehehe…
  A Vulin kakva je paljevina, neće taj negde u intendante, ima da zabode u 63., 72. Ili u Kobre. Specijalac za 15 dana hehehehe

 12. HPTN kaže:

  nevezano za Pastora, ali ko je danas lud da gine opet za ove radikale* Mozda smo bili dovoljno glupi 91., ali valjda danas nismo.

 13. S&S kaže:

  Da li je Pastor predstavnik (Predsednik Skupštine Vojvodine) svih gradjana koji žive u Vojvodini ili samo gradjana madjarske nacionalnosti? Gradjani Vojvodine imaju puno pitanja na koje im niko ne odgovara (povratak nacionalizovane imovine, prodaja zemlje arapima, itd.). Pastor se ni po jednom pitanju nije izjasnio a sad odjednom i on i sin, daju svoje mišljenje samo u ime gradjana madjarske nacionalnosti.

 14. Istina... kaže:

  Komunizam je Antisistem, nikada nije umro. Jugoslavija, grobnica naroda, i dalje živi.

 15. Atila kaže:

  Zato si i u vlasti sa svima isto kao tvoj drug Rasim. Baš tebe (vas) briga za madjare u vojvodini(uskoro ce i i ostati samo ti zaposleni na drzavn jaslama)…pevaš sada ‘hoću-neću’ i ‘ovako-onako’ nemas m… Da kažeš sta misliš(te). A da niste u vlasti bila bi kuknjava na sva zvona po svim medijima.parlamentima.kod Orbana itd kako teramo madjare u vojsku. Bitange

 16. Megille kaže:

  @ Punisher : Danas možeš birati da li si žensko ili muško ,možeš govoriti u ženskom ili muškom rodu. Možeš oblačiti žensku ili mušku odeću . Odeća ne čini čoveka. Ali čoveka ipak čini odeća…

 17. Megille kaže:

  @ rax : Trifunović izgleda brzo se ‘labanizirao’ …

 18. rax kaže:

  u svakom slucaju, ucinio nam je veliku uslugu. o canku nemam nikakvo misljenje, ali je dobro sto smo saznali ovo na vreme. mora da dodje do prerestrojke!

 19. Megille kaže:

  @ S&S Niko tu ne želi nikakve promene pa ni Pastori njegova svita. Sada se vidi da Vojvođani žele druge političke promene a ne one koje Trifunović propagira u svom beogradskom maniru ,već poznato od devedesetih…

 20. Megille kaže:

  @ (ba)laban : Izlišno je govoriti o regionu jer su upravo oni ‘presvučeni’ napadom i vojnom agresijom na Hrvatsku već davno ‘ukinuli’ regione i doprineli su stvaranju novonastalih samostalih država na bivšim teritorijama Yugoslavije…

 21. sretan 8 mart nov zakon kaže:

  zamajavanje da negledaš u tanjir

  Uslov za EU

  Da je GMO uslov za ulazak Srbije u Svetsku trgovinsku zajednicu (STO), ukazivao je ministar trgovine Rasim Ljajić. On je uveravao da nema razloga za strah ukoliko dođe do izmene propisa o prometu GMO, zato što će i u zakonu biti naglašeno da je uzgajanje takvih organizama izričito zabranjeno. Goran Čabradi kaže da se zato verovatno zakon donosi na ovaj način, pošto narod ima otpor prema GMO.

  Uzgoj GMO, ističe Ševarlić, nije u nadležnosti STO, ali jeste promet.

 22. sretan 8 mart nov zakon kaže:

  Više od četiri petine svih lokalnih samouprava u Srbiji usvojile su Deklaraciju o GMO za zabranu proizvoda uvoza, prerade, prometa i uzgoja. I pored toga oni menjaju zakon i uvode dve nove kategorije hrane. Jedna od tih kategorija se proizvodi po novim tehnologijama, uključujući i nedovoljno istraženu nano tehnologiju, posebno nepotrebnu Srbiji. Druga kategorija je hrana proizvedena od GMO za ljude i životinje – kaže Ševarlić, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu.

  On napominje da ovaj tekst zakona nije bio na javnoj raspravi i ironično dodaje da će zakon biti usvojen 8. marta na Dan žena, pa će umesto cveta GMO stići u domove srpskih domaćica.
  Ševarlić ovakav zakon smatra pogubnim po Srbiju, što su potvrdila i istraživanja eminentnih naučnika.

 23. (ba)laban kaže:

  @Megille

  Da li ti je poznato značenje pojma REGION?… ili mlatiš praznu slamu i pokušavaš da skreneš temu.

  Od Vučića, Dačića i Vulina, u svakom slučaju, ni pod raznorazno više niko ne može da napravi pozitivce. Ne znam kako može sa sebe da spere ljagu neko ko je pretio ubistvom 100 Muslimana za jednog Srbina, ili neko ko je bio desna ruka Slobe Miloševića, najvećeg zločinca na ovim prostorima, ili desna ruka Slobine žene, koja je bila siva eminencija u vreme raspada i ratova u ondašnjoj državi. Gore pomenutoj trojci samo podelite dole navedene uloge i treba da Vam bude jasno zašto nisu dobrodošli ni u jednoj državi kao gost ili zašto Srbija sa njima na vlasti ne treba kao član ni u jednoj iole ozbiljnoj međunarodnoj instituciji.

  Ukoliko želimo da postanemo evropska Severna Koreja, samo neka “velika većina” na izborima i dalje glasa za ove gjnide.

 24. rax kaže:

  odgovor: pastor je Predsednik Skupštine Vojvodine, kao predsednik ili sta vec VMS-a. to je zato tako, jer madjara ima dosta po vojvodini, zato sto su posle 1920 ostali kod kuce, na svom “ognjistu”. nije nista komplikovano, isto kao srbi na kosovu.

 25. Tup ko turpija kaže:

  Sa teritorije mađarske su poletali avioni 99-e i tukli našu JUGOSLAVIJU….komšije, komšije…

 26. rax kaže:

  jugoslaviju? ako se dobro secam yu je imala 5 republike i dve pokrajine. putujuci jednom na more, prolazila sam kroz hrvatsku i bosnu, svaka druga kuca je bila izbusena i napustena. ne znam ko je to uradio, valjda neko ko nije ratovao a ima ratne veterane! sigurno je i tada najcitanija stampa bila kurir, a najgledanija tv-stanica pink isl. madjarska je u nato,to nije tajna ili?

 27. Subot'čan kaže:

  Da, to jeste tačno. Tadašnja mađarska vlada nije puno mislila o svojim sunarodnicima u južnim krajevima ili severnoj Srbiji. Najpre je ilegalno naoružavala hrvatsku paravojsku i podržavala separatiste, zatim 1999. posredno učestvovaja u napadu na SR Jugoslaviju (ustupiti svoju teritoriju agresoru je neprijateljski čin, Grci to nisu dozvolili npr). Kad se priznavalo Kosovo Mađarska je štimala sa Hrvatskom i Bugarskom da to bude isti dan (vrlo očigledna simbolika sa saveznicima iz svetskih ratova).
  Što se tiče naših Mađara, oni su se odazvali u većem procentu nego Beograđani naprimer. Oni koji su bili sa mnom u jednici 91’ svi su se dobro držali i bili drugovi, mada je sada glupo da se prebrojavamo na nacionalnoj osnovi jer smo tada svi bili najpre ljudi, komšije Subotičani, a i sad smo, ako se mene pita.

 28. rax kaže:

  Mislim da je rasprava nepotrebna, jer svako je imao nekog “ko se dobrovljno odazivao”, tako da skoro svi koji imaju ili su imali oca, brata, sina, zna tacno iz 1. ruke sta i kako je bilo.

 29. Istina... kaže:

  Dok se Vi zamlaćujete minornim ljudima i događajima ja ću ponoviti:

  Komunizam je Antisistem, nikada nije umro. Jugoslavija, grobnica naroda, i dalje živi.

 30. (ba)laban kaže:

  @Subot’čan

  Svi koji su u ono vreme podržavali “separatiste” su imali simpatije od 90% država sveta, jer da nije bilo tako ne bi ni ondašnja Jugoslavija bila izbačena iz članstva OUN.

  Tadašnja naša država je bila, po meni opravdano, satanizovana od celog sveta zbog velikosrpske hegemonističke politike, koju nisu opravdavali ni građani Srbije, a kamoli ostatak sveta. Nažalost, državu su poistovetili sa Miloševićem, Šešeljom, Arkanom i ostalim dokazanim ratnim zločincima, ali ultradesničarski predstavnici srpskog naroda i njihovi sledbenici ni dan-danas to neće da priznaju.

  Svi znamo da je bilo tako i da je i deo današnje vlasti (one najviše rangirane) bio deo tog nakaradnog sistema. Zbog toga i takvih ljudi u vrhu naše vlasti ni naša perspektiva nije sjajna, odnosno nećemo je ni imati sve dok se narod ne odluči da iste barabe skloni sa političke scene.

  Zato razmislimo: Treba li nama Av-Av, Pevač iz Žitorađe i Čedo tetke iz Kanade.

 31. Kole kaže:

  Proces nesnalaženja Srbije u XXI veku se nastavlja jer je on čvrsto istorijski fundiran i zacrtan.Stoga možemo očekivati samo probleme.Irinej svemu tome daje blagoslov gurajući svoj narod da udara glavom u zid i uveravajući ga da je glava tvrđa od zida.I šta Srbinu preostaje ako ne želi da bude ateista?Ništa,mora i dalje ići u svoju crkvu i s verom upijati i sav otrov koji se servira….

 32. Sunot'čan kaže:

  @Kole
  Ti to tako doživljavaš da srpska crkva širi mržnju, možda to tako izgleda iz tvog ugla. Kao i većina Srba, ni ja ne idem u crkvu a još i ne verujem u Boga. Ali nisam siguran da tamo možeš da čuješ reči mržnje. Sveštenstvu zameram što se jače i glasnije ne suprotstavljaju tome. Patrijarh jes tupav, to stoji ali ne bih tvrdio više od toga. Najveće zlo dolazi iz tabloida i televizije sa istim sadržajem. Kad to čovek vidi jasno je da je srpsko društvo bolesno.
  Ima jedna mađarska uzrečica, a u prevodu bi glasila „Rekla sova vrapcu: Velika ti glava“.
  Ako hoćeš da vidiš šta je ekstremni nacionalizam, rasizam i šovinizam, idi u Mađarsku da vidiš te parade ili bar prati na internetu. Neki dan kad su Hrvatskoj zapalili veliku lutku sa likom Milorada Pupavca, ili kad u dobrom raspoloženju zapevaju „ubij srbina“, meni nekako drago. Bio bih ljubomoran da smo samo mi budale.

 33. ffilozoff kaže:

  Na zalost,,ne mozemo MI sa severa Vojvodine formirati misljenje krezube vecine u Srbiji…pobegle nam sve komsijske,drzave, i imaju obicne male problemcice,a MI i dalje pricamo o Kosovu,rezervi,vojsci,polovnim avionima,polovnim helikopterima….U genima je to da neko voli sadomazo zivot, tezi,i tezi neuspehu…PASTOR se pridruzio debilnom vodjenju drzave,GDE si UVEK pod pritiskom-umesto da zivimo,letujemo,skijamo,pijemo,jedemo jebemo…Ja bi voleo da ovo procitaju i intelektualci-Laban,Bakic,gojko(malim slovima),pa docice OVO i do vrhovnog vojvode gospodara Vucica….eee sad poziv na informativni razgovor…hehehe..

 34. Megille kaže:

  (ba)laban :

  citat : ‘Da li ti je poznato značenje pojma REGION?… ili mlatiš praznu slamu i pokušavaš da skreneš temu. ‘ citat završen .
  Naime ne mlatim ja praznu slamo ,već mi je i te kako jasno da sa pojmom ,REGION’ neki žele da žive u zabludi da su u tom samo njima poznatom ‘ virtualnom regionu’ ponovo u Jugoslaviji. Ne žele da se probude da je juga prošlost ,pa je vreme da već glavu izvade iz peska…

 35. DJURA kaže:

  rax
  Jugoslavija je imala 6 (sest) republika i dve pokrajine.

 36. rax kaže:

  hvala, u pravu si, nisam se setila crne-gore, morala sam sada da pogledam na google.

 37. gligorije kaže:

  sns-ovci hocete li se sami prijaviti u rezervu da idete???? Gde ste sada, sta cutite?

 38. Istina... kaže:

  @ffilozoff

  Vaša “vojvodina” je naduvan balon ničega, sve same fraze, predstava. Koliko ljudi mogu da budu glupi pa da veruju u nešto što je ništa! Pozdrav sa mesta daleko svih “filozofa”. Previše vas je na sve manje normalnih. Pa vi nestajete i kličite tome!

 39. ffilozoff kaže:

  Istina… Vi ste neizlecivi bolesnik koji radi za sluzbu…

 40. gligorije kaže:

  istina
  s postovanjem ODJEBI tamo daleko i gledaj u svoju avliju nase se mani.

 41. Megille kaže:

  @ DJURA : citat ‘ Jugoslavija je imala 6 (sest) republika i dve pokrajine.’ citat završen .
  Tako je ,pokrajine su pripadale Jugoslovenskoj federaciji ,a to opet znači da su bile samostalne u okviru iste federacije i nisu pripadale samo Srbiji…

 42. Istina... kaže:

  @gligorije

  Da li znaš koliko ste kvalitetnih i sposobnih ljudi, kako sam kažeš, ODJEBALI od sebe!? Da li znaš zašto ćete ZAUVEK ostati RUPA!? Zato što svakog ko valja ODJEBETE.

  @ffilozoff

  koji kaže: “Istina… Vi ste neizlecivi bolesnik koji radi za sluzbu…”

  Na to uzvraćam ocenom Antisistema koji na teritoriji Jugoslavije (koja nikada nije umrla a sada je “nekim čudom” “oživljavaju”) vlada suviše dugo:

  Zdrave proglasiti bolesnim, inteligentne glupim, pametne ludim, sposobne nesposobnim, stručne nestručnim… radnicima Službe, botovima, sendvičarima, govnarima, maloumnicima, psihopatama, šovinistima, bolesnim umovima zatrovanim nacionalizmom i šovinizmom, ultraprimitivnim bolesnim umovima, ustašama, zločinicima, krvolocima, krelcima, primitivcima, bolesnicima, jadnicima, lopovima, lažljivcima, prevarantima, nebuloznima, šizofrenima, paranoidnima, bljuvačima, pljuvačima, mentalno obolelima, monstrumima, bednicima, kukavicama, smešnima, šovinistima, fašistima, klerofašistima, šizoidnim nacionalističkim ludacima, monstruoznim licima nacionalšovinističkog ludila, mentalnim masturbatorima, idiotima, prljavima, kretenima, tragikomedijama od ljudi, seksistima, rasistima, svinjama, stokom, đubradima, Sotonama, Hitlerima.

  Zar su to vaše VREDNOSTI!? Vrednosti “civilizovane” Evrope? Demokratije, slobode, nezavisnosti?

  Nikada nisam mislio da će se u meni roditi osećaj GAĐENJA što sam rođen u Subotici, što sam u njoj odrastao, živeo, radio i stvarao. Eto, sada mi se ona gadi, ARMIJA neljudi, divljaka, monstruma, životinja u meni izazivaju nagon na povraćanje!

  I nikada neću javno saopštiti moj identitet, moje znanje, iskustvo i rezultate, jer to ne zaslužujete, ali ću zato, kao i mnogi pre mene, o Subotici govoriti samo ISTINU. Na njenu i vašu (množina) VELIKU SRAMOTU.

 43. gligorije kaže:

  istina
  ti sam sebe hvalis????? nikad se neces pomiriti s time da si otisao, jednom kazes super ti je, jednom kazes da zalis sto si otisao, ajd odluci se!!?? super nisi vise u rupi ajd sad uzivaj tamo gde ti je bolje a nas ostavi na miru, raduj se ili se nerviraj samo ostavi nas kohi tu jesmo i ne zelimo pobeci odavde bez obzira na dace i nedace zivota. ZATO TI U IME VECINE KAZEM ODJEBI DOSADNI STVORE. Komentarisi grad u kome jesi, a ne osvrci se za Suboticom. Sve ovo na stranu, iskreno stvarno si dosadan. Ljudi jednostavno preskoce tvoje komentare.

 44. gligorije kaže:

  istina
  ljubimo te takog pametnog, pametnog u tri l..e, hvalite me usta moja dok vas ne razbijem.

 45. Istina... kaže:

  “gligorije” (ne znam zasto uvek malo pocetno slovo) je opsednut mnome. Hvala za uvrede, one su ogledalo pisca. Vas “grad” nestaje zbog uklanjanja ljudi koji vrede, koji stvaraju, proizvode, grade, izgradjuju, koji ga cine boljim. Pretvarate se u rusevinu, sve vas je manje, sve teze zivite, nestajete i klicete tome! Vama nema pomoci jer radite protiv sebe.

 46. gligorije kaže:

  istina
  sto te vredja istina o tebi?

 47. Srbija kaže:

  Mi Srbi takodje ne zelimo u rezervu fasistickog rezima. Mi Srbi smo od iste bagre na vlasti prosli najgore u bivsoj SFRJ. Nego, svi na proteste, Srbi, Madjari, Rumuni, Slovaci, Cesi, Rusini, Sokci, Bunjevci,…svi, neka padne ovaj fasisticki rezim i sateliti kao sto su Canak, Pastor, Cedomir Jovanovic, Ljajic i ostala bagra.

OSTAVITE KOMENTAR