Pastor: Prekontrolisati finansiranje kapitalnih ulaganja na Paliću, akva parka i avantura parka

Skupština preduzeća Park Palić d.o.o. zatražila je stručnu pomoć od Ministarstva finansija i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije – napisao je na svojoj Fejsbuk stranici Ištvan Pastor.

Kako je predsednik SVM-a objavio, od republičke budžetske inspekcije traže da se, u cilju jasnijeg viđenja, prekontroliše dosadašnje finansiranje dva kapitalna ulaganja na Paliću, akva parka i avantura parka. Ovaj političar kaže da, takođe zbog jasnijeg viđenja stvari, smatra važnim da se razjasne tehnički, bezbednosni i racionalni aspekti planiranog, već izvedenog i još nedovršenog posla, i nada se da će inženjeri Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima to i učiniti. Prema mišljenju Ištvana Pastora, naš elementarni interes je da se investicija od skoro milijardu i po dinara na Paliću što pre realizuje, kvalitetno, da jača turistički potencijal naselja i da se otvore nova radna mesta. Predsednik SVM-a je takođe najavio da će se uskoro na dnevnom redu naći i pitanja dugo planiranog velikog hotelskog ulaganja i poboljšanja kvaliteta vode jezera. Ištvan Pastor inače obavlja funkciju predsednika Skupštine preduzeća Park Palić d.o.o.

Pannon RTVKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  Paralelno sa ovim, treba prekontrolisati i finansiranje ulaganja u rekonstrukciju pozorišta, od Kase naovamo. Kladim se da bi se našlo jedno trista godina zatvora.

 2. Croat kaže:

  Au zar mora bas tako strogo. Otprilike rekao je nista.

 3. Ludoš kaže:

  Još da se sve završi do sezone kupanja!

 4. Aco kaže:

  Akva park i avantura park je pun pogodak po meni i u mnogome će pospešiti turističku ponudu Palića i Subotice, tako da ne kontam o kakvim racionalnim aspektima projekta se ovde priča. Budžetska inspekcija treba da radi svoj posao i ako je bilo nekih nepravilnosti da sankcioniše odgovorne. Ako ne, onda treba u najkraćem mogućem roku da se završi započeto i da se građanima i turistima pusti na korištenje a ne da se mlati prazna slama. Jer meni ovo izgleda upravo na mazanje očiju i mlaćenje prazne slame. Gospodo dobili ste odgovornost za Palić radite na njemu nemojte da stagnira.

 5. Milos kaže:

  Ja bi prekontrolisao sva ulaganja zadnjih 30 godina i sve koji su na neki nacin ostetili budzet poslao na tesku robiju. Koja partija sme da podrzi ovu moju ideju i koja je protiv?

 6. elena kaže:

  Gradska kasa je opustosena od strane predhodnog gradonacelnika, ni dinar nije ostavljen pa bi logicno bilo da se prekontrolise i bivsa Direkcija za izgradnju grada gde je leglo korupcije i kriminala.

 7. De Bil kaže:

  Potpuno je u pravu da treba prekontrolisati ulaganja u akva-park, ali treba prekontrolisati i ulaganja od “Kasinog” bazena u Dudovoj šumi, ulaganja u pozorište, zašto je voda u Subotici preskupa a gradski prečistač isfušeriran i bure bez dna… Ali tamo se SVM debelo “omastio”, tamo ima svoje prste i svoje kadrove, pa gosn Pastor neće talasati tamo di mu nije interes.

 8. andjelija kaže:

  Šta ima da kontroliše.Sve štima u paru.

 9. MojneCaspri kaže:

  Izgubio kompas. Hteo da podmetne svoj plan da izvuce malo para i otvaranje objekta odlozi za 2054tu dok mu dodje sin na njegovo mesto pa da on nastavi

 10. Milivoje Z. kaže:

  Rec je o desetinama miliona pronevere.

 11. Brzi radovi kaže:

  Kontrola ko vodi te radove
  I sto to ide sporo?

 12. easy58 kaže:

  Ima se šta prekontrolisati to je sigurno, al može to curenje sredstava da se preusmeri u drugu pukotinu koja će postati legalna, naška i zakonita pukotina, toga je uvek bilo i biće. Da vidimo oće li Pastor senior da odradi jednu bitniju stvar a to je da se sezona aktivnih poseta Paliću produži na recimo 5-6 meseca u godini a zadržavanje gostiju na 15-16h dnevno i 8-12dana jer sva akvamašinerija koja se gradi bez toga može postati gadan teret lokalnij samoupravi grada a uložena sredstva se nikad neće vratiti u navedenom ne vidim ništa od toga već prosto prebacivanjem tereta troškova revitalizacije jezera na ugostitelje i pružaoca usluga boravka, Kao predsednik Skupštie AP Vojvodine i istovremeno prdsednik Skupšine preduzeća Park Palić mogao bi to odraditi, jedino je pitanje da mu šef to neće uzet za previše.

 13. Stari boljsevik kaže:

  Poverenje je dobro, kontrola je bolja.

  Vladimir Iljic Lenjin

 14. Bole kaže:

  Pošto nisu sposobni da nastave radove na izgradnji, jer su doveli nekog iz provincije bez iskustva, moraju da se bave istražnim radnjama… smešni su…

 15. Antal kaže:

  Svasta ce svm uraditi samo da sprece razvoj Subotice. Pa cak probati i posteno da radi.

 16. Miki kaže:

  Oko ulaganja Pozorišta treba da konsultujete Kern Imreta koji je tamo blizu,sada sedi u Staroj Gradskoj kući kao zamenik gradonačelnika. Naime njegova ortačka firma ‘CIMGAS’ gde je suvlasnik sa bratom Kern Čabom od početka je ‘aktivan’ kod ulagačkih i izvođačkih poslova kod tog kulturnog objekta. Naime sadašnji zamenik gradonačelnika godinama je bio predsednik subotičkog Izvršnog odbora za vreme vlasti SVM-a u Subotici. U to vreme nije se ‘znalo’ za termin sukob interesa…Potražite račune ,premda kada su sišli sa vlasti neki papiri su se palili u dvorištu Gradske guće u Subotici.

 17. SU prc kaže:

  Aqua.park -Labanova zaduzbins
  Nezavrsen bazen-Kaszina zaduzbina
  Pozoriste-Kucerova zaduzbina
  Okolina Majsanskog mosta- Cskanjeva zaduzbina(on ima i vise)
  Sve su to Suboticki ktitori koji ce nas pratiti kroz narednih 100 godina

 18. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Kim Dzon Pastor mladji.

 19. Voda Voda kaže:

  Stize mi racun za vodu od 80 hiljada dinara u stanu u kome niko nije ziveo cele godine a cev je bila zatvorena da ne pukne..dzabe kontrolisati kad se na salterima racunovodstva ubedjuje u jedno a u praksi radi drugo…sad pitamo jel voda za ceo aqua park vec uracunata unapred u taj nas racun. bez zezanja ako jos neko ima slicnih problema dodajte komentar bez studije o kvalitetu pijace vode iz cesme u Subotici.

 20. Ivan kaže:

  @ SU prc : To su spomenici njihovoj gluposti.

 21. ja kaže:

  Kakav autogol SVM-a.

 22. Doktor kaže:

  Dragi prijatelji..Braćo Srbi i Mađari…….Subotica i Palić je nesto najvrednije sto ova jadna zemlja Srbija ima…..Velika je sramota za sve nas da jedan akva park se godinama gradi …a recimo Kinezi napravi Nekoliko mostova za par meseci uz infrastrukturu…….Ovu zemlju kao i Suboticu vode “genijalci..”.zato nam je tako..

 23. MojneCaspri kaže:

  Doktore nisi ti bio u Srbiji ako mislis da je Palic najvredniji. Lupi covek pa ostane ziv

 24. Milan kaže:

  Dve Kovid Bolnice napravili za 5 meseci a Aqua park prave 3 godine a pozorište… ma, ni ne sećam se! Ovo me podseća na onaj vic o ocu, starom iskusnom advokatu i njegovom sinu, novopečenom advokatu. U ovom gradu je kandak puno Kasinih sinova jer svi su posle njega samo neuka priglupa deca ali zato preko noći smišljaju i usvajaju propise, odluke, rešenja kako bi legalizovali svoj lopovluk!

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 4 =