Pastor: Za renoviranje fasade Gradske biblioteke 18 miliona dinara

Na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dodeljeno je 18 miliona dinara za renoviranje fasade zgrade Gradske biblioteke u Subotici, saopštio je predsednik Skupštine grada Balint Pastor.

Sa kulom Skupštine grada, možda Atlas iznad ulaza u Gradsku biblioteku izražava najsubotičniji duh, navodi Pastor.

“Кada je jedan od njih početkom novembra oštećen, počeli smo da tražimo izvore za njenu obnovu. Prijavili smo se kod Ministarstva kulture Republike Srbije kao i kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Lično sam razgovarao sa ministarkom Marijom Obradović da molim da se prioritet obnovi najstarije zgrade biblioteke u zemlji”, napisao je on na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim rečima, za rekonstrukciju centralnog dela fasade biće dovoljan određeni iznos podrške u vrednosti od 150 hiljada evra.

Zgrada je, navodi Pastor, izgrađena po projektu Ferenc Rajhl u neobaroknom stilu za Narodnu kazinu i krasi Suboticu od jeseni 1896. Starija je od zgrade Skupštine grada, a od 1953. godine je sedište biblioteke.


b92.netKOMENTARI

 1. Fox kaže:

  Kakve veze Pastor ima sa dodelom sredstava za renoviranje fasade Gradske biblioteke?
  Pastor se ponaša kao serif ovog grada.

 2. Nandor kaže:

  Prvo, nije Balint nikoga molio nego je lokalna samouprava konkurisala za sredstva i ista dobila zahvaljujuci odlicnoj saradnji SNS i gradonavelnika sa republickom i pokrajinskom vladom. Cemu ovi hvalospevi Balinta i pokusaj da se predstavi kao neki kralj Subotice. Svi dobro znamo ko je porodica Pastor i sta su do sada uradili za Suboticu – nista. Setite se SVM-a u periodu bez SNS!!! NULA!!!

 3. Nevenkaaa kaže:

  Mene samo zanima kako je tačno ovo zasluga gospodina Pastora?
  Pa valjda grad konkuriše za sredstva a ministarstvo odbori ili ne odobri ta sredstva?Hvalite me usta moja a zapravo prstom nisam mrdnuo nego su zaposleni u GU našli konkurs, prikupili i podneli dokumentaciju i dobili sredstva.

 4. SotirZvaniDjubre kaže:

  Momak je toliko ambiciozno narcisoidan , da sam ubedjen da nosi ogledalce da bi se u svakom momentu kada nije zauzet slikanjem i pojavljivanjem pred svim vrstama objektiva ,vodeci politiku ja pa ja i posle mene ja ,zapitao ko je najlepsi na svetu.

 5. Lj kaže:

  Ali kad doda u izjavi- LICNO SAM…
  Zamislite samo stepen egoizma. Uzas! Da drzava nije htela da da pare- ne bi dala sve i da si licno razgovarao sa Bogom.

 6. Grom kaže:

  Sta se ovaj Pastor uzdize toliko jer znamo sta on radi u prevodu NISTA,samo se hvali,..sad hoce da ispadne da je zbog njega dodeljena sredstva za fasadu,…Strasno!

 7. VP kaže:

  Pastor baš pati što nije on na mestu gradonačelnika pa sada brže bolje gura nos i u sanaciju fasada. Neki ljudi misle da sve znaju, a ne vide koliko su šuplji.

 8. Srbislav kaže:

  Šta god mu bili interesi, nešto će se raditi u Subotici a ne u Kotoru ili blizu Novog Sada …

 9. Korisnik kaže:

  Jel to ja primećujem neke “napukline” u tradicionalno dobrim, najboljim u novijoj istoriji, odnosima između srpskih i mađarskih radikala?

 10. Croat kaže:

  Vec kad smo kod dva evropska tiranina, slusam prvo radio rts vesti u 12 , kazu Srbija 2. po vakcinaciji, smorim se i prebacim na pestu kad tamo ne lezi vraze kazu Madzari da su 2. po vakcinaciji u jevropi i da broje nedelje do otvaranja. Neko to kamda laze.

 11. Toranj kaže:

  Najlepši objekat u centru samo da ne bude skuplja pita no tepsija.

 12. BONA FIDE kaže:

  Šta ste navalili na Pastora? Dobar momak, dobro radi!

OSTAVITE KOMENTAR