Pazi glavu !

Danas pre podne na subotičkom korzou, otpao je deo terase i pao pravo na trotoar. Dobar komad, sasvim dovoljan da nekog obogalji. Na svu sreću, to se danas nije desilo, međutim, stare subotičke zgrade nastavljaju da budu pretnja prolaznicima. Teško je sa stopostotnom sigurnošću oceniti da li neki deo terase ili fasade predstavlja opasnost. Za tako nešto, imajući u vidu starost objekata, trebao bi stalan stručni nadzor ili održavanje na visokom nivou, a sve to košta. Sigurno je da postoje pozitivni primeri zaštite koji se mogu videti u nekim drugim zemljama ali bi nas priča u svakom slučaju odvela do stavke zvane novac.

Za sad je najbolje biti oprezan i zaobilaziti predele iznad kojih stoje stare terase.

DSC_0073

DSC_0071

DSC_0072KOMENTARI

 1. m-432 kaže:

  Zar ljudi koji tamo stanuju uopšte ne vode računa o tome, kako im stoji fasada ili terasa na njihovim stanovima? Zašto treba o svemu da vodi računa opština ili bilo koja zajednica. Stan je u njihovom vlasništvu, pa trebali bi i da vode računa o svojini.
  Stan su kupili za bud za što – jeftine pare i misle, da dalje nemaju nikakve brige. A oni koji su sami gradili kuće i krvavo zaradili, i te kako vode računa kako im stoji oluk, fasada, ograda i td.

 2. Lud Zbunjenog kaže:

  Ovo je upozorenje od svevišnjeg – ne ulazite u lopovski Vip!

 3. Mister No kaže:

  Devedesetih se zgrade u centru skoro uopste nisu odrzavale . Zbog nedostatka para za odrzavanje grada lokalna vlast je krivila Beograd i obrnuto. Unazad 16 godina vise se ulaze u odrzavanje grada ali jos uvek nedovoljno.

OSTAVITE KOMENTAR