Pazi snima se

Komisija za saobraćaj pri gradskoj upravi poklonila je PU Subotica dve kamere za snimanje saobraćajnih prekršaja. Saobraćajna policija je počela danas da koristi kamere za koje je Savet za bezbednost izdvojio 200.000 dinara. Kamere će biti mobilne tako da vozači nikada neće znati gde se nalaze. Kamerom za tri sekunde može da se napravi slika saobraćajnog prekršaja poput prolaska na crveno svetlo, da li se u toku vožnje razgovara mobilnim telefonom i slično. Cilj je da se smanji broj saobraćajnih nesreća u gradu.KOMENTARI

 1. Toranj kaže:

  Molim vas najlepše da dopunite ovu informaciju pošto bi se moglo kazati po vašim tekstovima da ste istraživač:
  – koje su marke i koji modeli kamera
  – gde su kupljene i od koga
  – koliko su plaćene
  – iz kojih izvora je novac obezbeđen, da li je budžet davao paru za to ili neka druga strana.
  Molim još jedan odgovor: da li će policija da obaveštava na kojim lokacijama će snimati kao što obaveštava gde su radari i to ima na svim radio aparatima ko hoće da sluša. To mora tako da bude jer vozači moraju da znaju.
  Posebno komentarišem još nešto. ako kamera snima da li neko razgovara mobilnim telefonom onda snima i vidi ko se sa kim vozi. To su privatne informacije, mnogo privatnne i kako da znamo da policija neće sa njima da se služi ?
  Biće mnogo interesantno kad dobijete odgovore na ova pitanja.

 2. lena kaže:

  Prvo, ukoliko bi policija rekla gde su kamere onda vozači ne bi pravili saobraćajne prekršaje. Cilj akcije je da se smanji broj saobraćajnih nesreća i prekršaja. Pored toga, u tekstu je napisano da kamere koštaju 200.000 dinara, što znači jedna 100.000-mislim da je matematika jasna. Mogu da kažem da će u početku da budu u gradu. Kamere se finansiraju iz budžeta grada, delu koji se odnosi na bezbednost u saobraćaju, jer određena suma novca od naplate saobraćajnih prekršaja ide u gradsku kasu, a grad je u obavezi da od te sume 30% uloži u poboljšanje saobraćajne bezbednosti. (postavljanje ležećih policajaca, saobraćajnih znakova, i u ovim slučaju kamere). O kojoj sumi novca što se sliva u budžet tačno se govori znaće se na kraju godine kada se napravi bilans.
  Kamera radi na principu 3 sekunde-slika, tako da savetujem ljudima da se pridržavaju pravila u saobraćaju. I na kraju, ovo je probni period od mesec dana.

OSTAVITE KOMENTAR

46 + = 54

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: