Pečurica: Nema povlačenja, zagađenje se mora zaustaviti!

Nastavnik u OŠ „Nikola Tesla“ u Bačkoj Topoli Dragan Pečurica, po 17-ti put organizuje protestni skup za zdravu životnu sredinu. U izjavi za Subotičke novine kaže da svakog 17-tog u mesecu protestvuje, „jer zagađenje ne poznaje granice”.

— Zagađenju se mora stati na put i zato nema predaje niti povlačenja. Svakog 17-tog u mesecu protestvujem protiv ekološkog nemara, a datum sam izabrao nasumično. Skup je zakazan u nedelju 17. januara, u 12 časova. Svi zainteresovani građani su pozvani na skup“, kaže nastavnik Dragan Pečurica.

dragan pecurica

Problemi koje Pečurica, inače, ima zbog svojih ekoloških aktivnosti, podjednako su za njega veliki koliko i problemi u ekologiji. Naime, nedavno je taj nastavnik dobio od suda da plati kaznu, „za narušavanje ugleda firme Žibel”, u iznosu od 30.000 dinara i sudske troškove u iznosu od 150 hiljada dinara”. Bez obzira na tu činjenicu, on kaže, ne odustaje od borbe za zdravu životnu sredinu, koja je svakom građaninu Srbije garantovana Ustavom.

Osnovni sud u Subotici je 5.11.2015.godine doneo presudu, kojom se Dragan Pečurica okrivljuje „što je u nameri narušavanja poslovnog ugleda privatnog tužioca, u vremenskom periodu od novembra 2014. godine, do 6. februara 2015. godine, javnim istupima putem internet stranice mojabackatopola.blogspot. com iznosio neistinite podatke o poslovanju privatnog tužioca i to što je navedeno na internet stranici objavio“, navodi se u presudi Osnovnog suda u Subotici.

Bez obzira na presudu Pečurica je rešen da ne odustaje od svoje borbe, ističe i da ima podršku mnogih ljudi kojima je ekologija važna, te je za nedelju najavio novi skup u Bačkoj Topoli, gde će izneti podatke oko urušavanja životne sredine.

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. srbenda iz b.topole kaže:

    ..Zeko je veliki borac.. uporan i tvrdoglav , jer zna da je u pravu i da se bori za pravu stvar.Problem je u tome sto se narod povukao u sebe , mentalitet Topolcana je pomalo cudan.. Moze da padne Atomska bomba u centru .. njih to ne intersuje.. Kao racunaju .. ma sta to se me ne ne tice.. Sto se presude tice.. CISTA NAMESTALJKA… Mislite da nije.??Sudija koja je donela ovakvu SRAMNUpresudu .. je Tamara Cegar. igrom slucaja imala je kancelarije u Zgradi koja je vlasnistvo TROVACA ZELJKA STANICA IZ ZIBELA… KOJA KOINCIDENCIJA.. gazda tuzi .. a podstanar presudjuje.Isad kazu nem korupcije u pravosudju….malo cvrc..!!!

OSTAVITE KOMENTAR

65 + = 74

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: