Da sam pekar koji noću radi – jagnje moje bijelo,da li bi mi i tad rekla…
Nego šta ! Nije više u fudbalu pos'o, nego u pekarskom zanatu. Nekada su brza hrana bili ćevapčići sa lukom, onda su došli hamburgeri i panceroti, dobar je bio i burek ali od kada se utanjilo u buđelaru, dobro je i kakvo pecivo.
Kada se zna da je na toj relativno jeftinoj hrani, proizvođaču ustvari najveća zarada, eto svih uslova za procvat ovog biznisa.
Tako se u eksluzivnu gradsku zonu smestila i jedna pekara. Bila je jedna pre desetak godina u isparcelisanom prizemlju RK Beograd, ali sve te radnje su više bile improvizovane nego ozbiljno uređene.
Nova pekara na Korzou još nije proradila ali će sigurno biti lokal dostojan svom u komšiluku.
UZAS !!!
Reklame su verovatno postavljene u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu postavljanja natpisa poslovnog imena, oglasnih sredstava, zaštitnih i tehničkih uređaja u Gradskom jezgru Subotice.
Aha sićam se
Postavljena je u skladu sa trendovima u pekarstvu. A i takva je prikladnija od one pored.
Kamo sreće da je više pekara i sličnih radnji,a ne banaka i VIP,Telenor i slični…
Nažalost, neće dugo!
Nema novca, Korzo je mrtav, grad takođe!
e moj korzo, pekara na korzou…selo moje,svak' dobro dosao je 'amo 😉
Šta fali pekari na korzou? Sasvim na mestu, što se mene tiče.
Plaća zakup, plaća radnike, plaća porez. Još bolje ako ima dobre proizvode…
Nije to ništa čudno i "seljački" kako komentariše @nekoime.
Mnogi gradovi u glavnoj ulici imaju pekaru.
Radujem se da neko u ovo krizno vreme otvara i radi nešto, zapošljava..
Ne sedi kući i kritikuje, nego se se trudi i radi! 🙂
Podsećanja radi, evo kako je Korzo živeo, bio pun života do pre samo par godina, dok na vlast nije došla "stručnost iznad politike" koja vlada i danas!!!
Da li je toj pekari tamo pravo mesto, ne bih komentarisao. nekako mi se čini da je korzo ipak POSLOVNA, a ne stambena zona. Vlasnik pekare je morao imati u vidu računicu, isplativost, obim prometa pekare… Mene zanima, ko će biti klijentela te pekare? Trgovci i konobari iz "na prste da izbrojim" lokala u okolini iiiiii…? Ili je otvorena da ovi iz kladionica i kockari imaju gde da "prezalogaje" u poluvremenu utakmica…
Naravno, zaboravio sam na INVAZIJU lihvara i derikoža iz najzastupljenije branše "poslovne" zone…
Da li ce uspeti, Bog zna. Nek mu je sa srećom.
Ono što želim da se na Prozivki otvori pekara , koja bi bila konkurencija najskupljoj pekari Evropa u gradu. Recmo Daraboš koji ima najprihvatljivije cene i kvalitet. Verovatno bi tad vlasnik Evrope smanjio bezobrazno visoke cene ničim zaslužene.
+1
Ko god otvori bilo sta, treba ga podrzati.
Zar je moguce da jos niko nije skapirao,Sada kogod dodje u grad sa strane videce da i pored ovakve lokalne samouprave imamo para za hleb.
U prizemlju Nicin-palate izmedju Singera i Foto-Berte je bila prodavnica hleba. Na uglu Engelsove i Kidriceve, u prizemlju Prokes palate je takdje bila prodavnica fabrike hleba Jedinstvo.
Meni to bas i nije sjajna ideja. Mislim da na setalistu ne treba da stoje pekare i prodavnice brze hrane (dobro njih ni nema). A roza boja fasade je ''predivna''. Ko uopste dozvoljava da se te stare zgrade tako krece? Po meni stara zgrada treba da bude okrecena nekom neupadljivom bojom. I sta sam jos hteo da kazem?…………..Nema veze, dr put.. 🙂
Nije valjda? Dajte još jednu banku!
90' godina bila je jedna jako uspešna pekara, na skoro istom mestu sa danskim pecivom. I baš mi je žao što nije opstala. Ne vidim logiku u komentarima kako jednoj pekari nije mesto u centru grada! Pa zar oni koji žive u Centru ne jedu? I mnogi prolaznici. Očigledno oni koji su takvog stava nisu prošetali malo većim metropolama sveta.
Želim puno uspeha onima što su bili dovoljno hrabri da otvore ovu pekaru tj. bilo kakav biznis u ovoj propaloj privredi i osiromašenom narodu.