Penzioner ubijen sekirom

Penzioner Janoš Velez zvani Jezuš (61) iz Kanjiže pronađen je mrtav u petak oko 20.50 u svojoj porodičnoj kući u Ulici Nikole Tesle 26.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično delo ubistva policija je podnela krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca i intenzivno radi na rasvetljavanju okolnosti događaja i pronalasku počinioca.


Više pojedinosti istražni organi nisu saopštili, ali kako saznajemo telo Veleza pronašao je njegov sin, koji takođe živi u Kanjiži, kada je došao u uobičajenu posetu ocu koji je živeo sam. Oca je pronašao u lokvi krvi iza ulazne kapije, u "suvom ulazu" prema dvorištu porodične kuće. Tragovi krvi su u toku uviđaja, koji su oko podneva obavljali operativci policije, bili vidljivi i uz kapiju na uličnom trotoaru.


Prema nezvaničnim informacijama, Velez je ubijen udarcima sekire. Žitelje male uličice u centru Kanjiže uznemirilo je saznanje o zločinu. Komšinice kažu da nisu ništa neobično čule. Janoš Velez, koga Kanjižani znaju i po nadimku Jezuš (Isus), koji je, prema kazivanju njegovog prijatelja I. V., nadimak dobio još kao mladić zato što je nosio dugu kosu. Dok pre nekoliko godina nije otišao u penziju zbog bolesti, jer je doživeo moždani udar, radio je u Industriji građevinskog materijala "Potisje". Poznanici pričaju da je bio dobro situiran, te da je moguće da je ubijen zbog novca.

kanjiza

Dnevnik

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR