Penzioneri, popunite zahtev PIO fondu !

Zbog potencijalne zloupotrebe  vlasti da se, kao i sve Vlade do sada, koriste  Institutom zastarelosti kao mehanizmom za otimanje novca od građana, data je preporuka za podnošenje Zahteva Fondu PIO, za donošenje Uverenja o povraćaju zadržanih iznosa penzija na osnovu Zakona o privremenom uređivanju načina  isplate penzija i izdavanje Potvrde o isplati penzije u periodu od 1. novembra 2014. godine do dana podnošenja Zahteva.

Pošto je 1. novembra 2017. godine prošlo tri godine od početka važenja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, podnošenjem zahteva sprečava se zastarevanje potraživanja i dobija više vremena za odluku o pokretanju sudske parnice i izboru advokata. Svaki mesec  kašnjenja verovatno znači i gubitak jednog mesečnog iznosa koji je zadržan od penzije.

Zahtev se može popuniti lično u dva primerka, s tim da se jedan primerak sa overenim prijemom zadrži i koristi u pokretanju sudske parnice za vraćanje otetog.

“Dosta je bilo”  će, dolaskom na vlast, vratiti sve otete penzije, bez obzira da li su potraživanja penzionera zastarela ili ne. Penzija nije socijalna pomoć, već je imovina poput ušteđevine. Država vaše penzije nije smela da dira. Uštede u budžetu su mogle da se prave na drugim mestima, na kojima se novac i dalje baca.

Formular Zahteva fondu PIO penzioneri mogu preuzeti u kancelariji Gradskog odbora “Dosta je bilo” u Subotici, u ulici Matije Korvina 16, ponedeljkom , sredom i petkom od 15 do 19 , utorkom i četvrtkom od  10 do 14 časova.

GO DOSTA JE BILO SUBOTICAKOMENTARI

  1. Katsrina kaže:

    Naravno da vec dugo zaboravljeno Uzeto ?a nevraceno sa penzija trazimo!Gradimo otvaramo novo??
    A nase penzije pobrat nema
    ?

OSTAVITE KOMENTAR