Pet godina beogradskog SVM-a

U sredu uveče je svečano obeležena petogodišnjica rada gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara u Beogradu. Tom prilikom su uručene plakete najznačajnijim ktitorima. Tokom proteklih pet godina članstvo se omasovilo i aktiviralo, a cilj im je ulazak u skupštinu Beograda.

svm beograd

Predsednik gradskog odbora Beograda SVM Nebojša Marjanović je ovom prilikom izjavio da je prvi uspeh bilo osnivanje, zatim proširenje i stabilisanje članstva, stvaranje dobre atmosfere, zajednički rad i dalje širenje. “Uspeli smo polako da uzmemo učešća na izborima, imali smo svoju listu na lokalnim izborima 2014. godine. Nadamo se da ćemo i nadalje imati dobre i zanimljive tribine i da ćemo privući još više ljudi” – ističe Marjanović.

Velike zasluge za otvaranje ove podružnice ima šef poslaničke grupe SVM u skupštini Srbije Balint Pastor, koji je kazao da je proteklih pet godina pokazalo da nije pitanje državljanstva privuklo ljude jer su oni i dalje aktivni mada velik deo njih ne zadovoljava uslove u prvom redu po zahtevu porekla. “Ipak se ovde oformila jedna jako dobra zajednica i proteklih pet godina je dokazalo da u Beogradu postoji potreba za SVM”.

Plakete namenjene najznačajnijim ktitorima uručene su predsedniku stranke Ištvanu Pastoru, šefu poslaničke grupe Balintu Pastoru, državnom sekretaru Imri Kernu, centrali SVM, bivšem zaposleniku mađarske ambasade Emilu Varadiju, te direktoru Kolegijum Hungarikuma Janošu Dežeu. Deže je po primanju ovog priznanja govorio o otvaranju saradnje, prijateljskom približavanju dva naroda i gradnji međusobnog poverenja.

 

RTV Pannon

 KOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Kako se tamo dotepao Imre Kern ,dojučerašnji ‘ veliki Mađar’ koji je najviše kritizirao srpsku politiku i bio je najžešči protivnik čiriličnog pisma…a sada se uvalio u beoradsku političku fptelju.

 2. Mister No kaže:

  Melyik csapat a világ legjobbja ? Ferencváros !!! 🙂

 3. Istina kaže:

  Dali ima slucajno tamo nekog ko razume madjarski? A nebitno kada neke mesne odbore SvSvmsa vode Srbi sta reci!? Bravo Pistika!

 4. antifašista kaže:

  Predsednik gradskog odbora Beograda SVM Nebojša Marjanović – ČIST MAĐAR !

 5. Lilika kaže:

  Ne znam za tog Marjanovića ali znam u Subotici više njih koji imaju srpsko ime i prezime ali su Mađari. Ne znam ko ih je pravio i krstio ali su u glavi totalni Mađari.
  Neka mi neko odgovori, šta su onda oni sad. Osećaju se kao Mađari ali ne znam da li ih prihvataju. Znam za Zorana Šećerova, on je čak neki lider neke mađarske stranke ili nešto. Ajd on se dokazao ali ovi ostali? Da li su rezervisani prema njima ? Bio je onaj Saša Bogdanović, on je promenio bio ime ali su ga svi i dalje zvali Saša. Danas je poznati glumac u Mađarskoj.

 6. pista kaže:

  a imate i onog Stevana Pastira najveceg naprednjaka

 7. Nikad Robom kaže:

  @ Lilika . Ti si stvarno neki naivan lik -pa sve je to bre po ključu kao za vreme komunističke epohe. Naime jedno vreme u Subotici načelnik policije bio je Karlo Vidović ali je bio Mađar…

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =