Pet miliona dinara za ekološke projekte

Na konkurs subotičke lokalne samouprave za dodelu sredstava za unapređenje stanja životne sredine, od 37 mesnih zajednica, koliko ih je ukupno na teritoriji Subotice, za sredstva je konkurisala 31 mesna zajednica.

 

Kako je na današnjoj svečanosti uručenja ugovora njihovim predstavnicima izjavio član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine dr Atila Čengeri, cilj ovog konkursa bio je jačanje kapaciteta mesnih zajednica za rešavanje lokalnih problema zaštite životne sredine, kroz volonterske akcije, obrazovne programe i nabavku opreme.

 

Prema njegovim rečima, ukupna sredstva predviđena za ovu namenu iznose pet miliona dinara, tako da će većini biti dodeljen maksimalni iznos od 150.000 dinara po jednoj mesnoj zajednici.

“Kako je konkursna dokumentacija bila praćena i upitnikom koji sadrži prioritete i preporuke pojedinačnih mesnih zajednica, informacije prikupljene prilikom sprovođenja konkursa će poslužiti za definisanje prioriteta zaštite životne sredine na nivou Subotice”, naglasio je Čengeri.

 

Sličan konkurs realizovan je i prošle godine, kada je za slične projekte u 24 mesne zajednice dodeljeno tri miliona dinara.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR