Peta etapa kobna za Sagmajstera

Nažalost, Gabor Sagmajster završio je svoje četvrto učešće na Dakaru već tokom pete etape. Uzrok nije bio umor, nedostatak motivacije već kvara motora.

 

 

Sagmajster je posle četvrte etape držao 63. mesto u generalnom plasmanu, ali mu je na putu od Čilesita do Fijambale u Argentini stao novi KTM motor pa je helikopterom prebačen u kamp, što je značilo i kraj ovogodišnje Gaborove avanture po pustinjama Južne Amerike.

 

– Dakar je za mene gotov. Dobro sam, ali je zato moj novi KTM jednostavno prestao da funkcioniše. Imao je struju, ali nije hteo da upali, probao sam sve moguće načine da ga vratim u život, ali nije imao šanse- rekao je Sagmajster za sajt plumrace.com.

 

– Sada više nije bitno šta je otkazalo, činjenica je da motor nije izdržao, to će ustanoviti moj mehaničar Kajzer Torsten, kada ga dovezu do bivaka- naglasio je Sagmajster.KOMENTARI

  1. brankoc kaže:

    Zaslužuješ sve čestitke bez obzira što mašina nije izdržala!!!!!!!!!!

  2. Williamson kaže:

    Sagmajster je uvek Sagmajster a KTM nije sto je nekad bio !!!

  3. Igor kaže:

    Cekaj malo, da li stvarno stvari idu tako da sa 30,000 Eura od Eura, odes u KTM i zamolis: jedan KTM za Pariz – Dakar, novi molicu. Spakujes ga na brod i upalis ga prvi put u luci i to je to, ajmo za Peru preko Argentine i Cilea?

OSTAVITE KOMENTAR