Peta vanredna sednica Skupštine grada

Danas je održana peta vanredna sednica Skupštine grada. Na dnevnom redu bilo je 40. tačaka, a sednica je trajala dva i po sata. Odbornici su usvojili izmenjenu je odluku o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta. Novom odlukom koja je usvojena sa 36 glasova za i 18 protiv, prihvaćene su izmene kojima je predviđeno umanjenje jediničnog iznosa naknade za 20 odsto. Smanjio se koeficijent i naknada za proizvodnu namenu sa 1,2 na 1, kako bi se izjednačili objekti za proizvodnu i stambenu namenu. Smanjenje se ne odnosi na ekstra i prvu urbanističku zonu.
Smanjena je i naknada za objekte koji se legalizuju a koji imaju bruto površinu od 100 do 150 metara kvadratnih za 50, umesto dosadašnjih predloženih 40 odsto. Sat vremena je trajala i rasprava oko tačke koja se odnosi na usvajanje ostavke direktorke Centra za socijalni rad Ljiljane Popović i za vršioca dužnosti u ovoj ustanovi odbornici su imenovali Draganu Vuković. Rasprava se povela oko odgovornosti za navodne nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad.
Odbornici Saveza Vojvođanskih Mađara su tražili da neko odgovara za sve nelegalne radnje. Odbornik Saveza Vojvođanskim Mađara, Đerđ Bucko je rekao da je čuo da je nestalo 13.000 evra, da je bilo mnogo nepravilnosti oko plaćanja nadoknade za hraniteljske porodice i da sve te navode treba ispitati. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je rekao da policija radi svoj posao, da je u ustanovi budžetska inspekcija i da se očekuje da se uradi i revizija poslovanja od strane pokrajinskih organa. Vučinić ističe da nije na članovima Gradskog veća i gradonačelniku da glume budžetske inspektore jer postoje organi koji se time bave. Usvojena je i odluka koja se odnosi na izmene i dopune za obrazovanje svih 36 mesnih zajednica.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 81

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: