Peticija – Da Subotica dobije zatvoreno klizalište – u utorak na Trgu

U okviru inicijative roditelja čija deca treniraju hokej i klizanje, u cilju omogućavanja deci da se bave sportom u adekvatnijim uslovima i u toku cele godinu, prikupljaće se potpisi građana koji su raspoloženi da podrže ovu akciju.

Cilj inicijative je da Subotica, za potrebe sportista, rekreativaca i svih građana dobije zatvorenu ledenu dvoranu.
Potpisi će se prikupljati u centru grada, na Trgu Republike, u utorak 05. jula od 19:00 do 22:00.

Detaljnije na facebook eventu ili klikom ovde.KOMENTARI

 1. Krle kaže:

  Opet novi projekat Opet slikanje Pastora i Bakica.Opet kradja para.Opet ne zavrseno ce stojati u prazno.Razumem ljude ali investicija u Subotici kao sadjenje u pustinji.Bolje peticija da u gradsku kucu niko uci ne moze vise od jednog mandata.Jedan mandat i Gradska kuca za njega istorija.

 2. Trovach kaže:

  Mislim da jos nije vreme za to. Treba zavrsiti pozoriste i ocistiti palicko jezero. To su dve najvaznije stvari. Potom, asfaltiranje mnogih ulica, pravljenje novih biciklistickih staza, krpljenje rupa na putevima, pa tek onda zatvoreno klizaliste. Mi nemamo ni zatvoreni olimpijski bazen, a kod Dudove sume stoji betonska konstrukcija.

 3. ACITOBUS kaže:

  Molim vas da omogućite i online potpisivanje. To je bio veliki san moje generacije, kada je Spartak bio neko u u jugoslovenskom hokeju na ledu. Mnogi od nas ne mogu da dođu lično da potpišu (ja zbog poodmaklih godina) a želja nam je da podržimo peticiju.
  HVALA.

 4. Tramp kaže:

  Normalno bi bilo da grad Subotica odavno ima ovakvu dvoranu. No , interesantno bi bilo,,znati,,ko pusta ovakve i slične ideje.Ako su to obični dobronamerni građani to je ok.
  Ali bojim se da su u pitanju podmetačine vlastodržaca i njihovih, šefova tj. tajkuna, sa ciljem razvodnjavanje mnogih do sada više, puta projektovanih pa odkazivanih (A naplacenih) projekata.Setimo se samo bazena kod hale(betonski kostur) ,silnih fontana ,pa pozorišta,o silnim projektima po Paliću može roman da se napiše, prečistači ,obilaznice itd itd pa sad aqa park i ovaj bolesnik Pastor i njegov projekat bazen u septičkoj jami (u jezeru Palic)itd. itd.Neverujem u mogucnost da postojeca vlast može izneti bilo kakav ozbiljan projekat koji je u korist građana. Prvo i osnovno kao i u svakom poslu je utvrđivanje sposobnosti onih koji bi posao trebalo da izvedu .Do sada to ni u jednom poslu nije bilo uspešno.U svemu je bilo malverzacija ali u svemu.Prvo treba napisati peticiju za smenu postojeće gradske vlasti ,izabrati novu , narodnu(ne partijsku) pa onda lepo sve po redu.(ali sumnjam u tu mogućnost ,oni su i po vertikali i po horizontali uvezani, ko creva od crknute svinje).

 5. Jedan predlog kaže:

  Slažem se da trenutna vlast nije sposobna bilo šta veće da uradi. Čak ni ovo krpljenje nekoliko ulica koje zovu „ogromne investivije u putnu infrastrukturu“ radi se vrlo loše i nekvalitetno.
  Inače jedna ledena hala ne bi trebalo da bude skupa stvar ako se ne ugrađuje previše njih pa to bude petostruko kao i sve drugo što se plaća. Prema iskustvima iz regiona to može da se napravi brzo i jeftino. Predlažem prostor na Prozivci, u okviru terena gradskog stadiona. Tamo ima još praznog prostora i za parking i sve šta treba a Prozivka je najmlađe naselje u Subotici.

 6. vitez kojo kaže:

  Dobra ideja, podržavam ali prioritet bi trebalo da bude da se otera ova mafija sa vlasti, jer dok su oni tu ni od ovog projekta neće biti ništa a opet će nam nestati 15 miliona evra iz budžeta, a para baš nemamo puno.
  U teškoj smo situaciji mi građani, decu hoćemo da edukujemo, hoćemo da im obezbedimo što više moguće da se bave sportom i da se obrazuju jer oni su naša budućnost, samo one hijene u gradskoj kući i one iz beograda koče razvoj našeg grada na sve mogući način i još se bogate na račun naše dece. Dok se oni pitaju nama ni našoj deci nema spasa.

 7. Dividende & kamate = kapitalizam kaže:

  Meni nije jasno kako to sve funkcionise jer kako ja ovde citam stalno se ocekuje da neko nesto daje , uradi, napravi a svi ostali samo zinu i cekaju da im pecene seve ulete u usta. U kapitalizmu (onom pravom) drzava daje samo okvire i zakone a sve ostalo je privatna inicijativa i privatni novac. Ako se smatra da ce jedno zatvoreno klizaliste koje radi preko cele godine biti profitabilno, onda se osniva akcionarsko drustvo, ulaze se novac, kupuju akcije i krene sa izgradnjom cim se nakupi dovoljno sredstava. Dividende se isplacuju (ako ih bude) prema broju akcija u posedu i stvar je cista da cistija ne moze da bude. Sam grad moze biti takodje jedan od akcionara, kao i banke, privreda ili pojedinci ako im pretekne koji Dinar koji su spremni da profitabilno uloze. Ukoliko jedno takvo klizaliste ne donosi profit, znaci da je nerentabilno i samim time bespotrebno i u sustini nikakve koristi od njega. Svi ti Diznilendi, Aqua – world, skijalista, hoteli, carting piste, stadioni i slicne stvari funkcionisu kao akcionarska ili slicna drustva i imaju kao osnivaca privatnu inicijativu i privatni novac. Ako novca nema, onda nema ni klizalista i slicnih objekata drustvene nadgradnje (ne i drustvene baze) Sve u svemu – prosto ko´pasulj.

 8. Lido kaže:

  Gospode, u gradu u kojoj imate gomilu ulica bez asfalta, kanalizacije, cak i vode, oni bi da nase pare trose na zatvoreno klizaliste, da li ste vi pri sebi, sebicni ljudi? Nismo u Svedskoj pa da se toliko bacamo parama dok nam osnovno nije reseno.

 9. Ivan kaže:

  Vidim da komentare stavljaju ljudi koji verovatno ni ne znaju da u Subotici postoji klizalište i hokejaški klub. Bitno da se piše i po običaju se*e a da tema nije uopšte bitna. Stručnjaci za sve i sva. Ako ne znate o čemu se radi nemojte po svaku cenu da trpate vaše nebuloze jer samo pravite štetu i zbunjeno jete ljude koji ovo čitaju.
  Klizalište postoji više od 50 godina i nije potrebno graditi novo, čak ni na Prozivci. Ovo nije zabavni park, nego teren na kome treniraju najbolji hokejaši i hokejašice u Srbiji i okolini, koji i pored ovakvih (ne)uslova ostvaruju vrhunske rezultate, a sramota je da čak i za vreme takmičarske sezone naši subotički hokejaši moraju trenirati u Mađarskoj, Slovačkoj jer se led u Subotici otopio.Ovde bi trebalo da trenaraju i umetnički klizači i klizačice kojih i u Subotici ima i to mladih perspektivnih. Osim toga, to je jedino mesto gde deca za vreme zimskog školskog raspusta mogu da provode vreme na klizanju.
  Decenijama je problem Subotice da klizalište ostaje nepokriveno, kako bi se sezona lklizanja pomerila bar za dvostruko, iako se to može uraditi sa mnogo manje i skromnijih sredstava nego što su kapitalni subotički megalomanski projekti – Pozorište, aquapark i da ne nabrajam.

 10. Avet kaže:

  @Dividende & kamate = kapitalizam
  Nešto si mi onda zaboravio reći kako to onda funkcioniše kod Fudbalskog Kluba Spartak, Stadiona, tim dividendama, prodajom igrača i ostalim sra***ma? Ko tu koga finansira, a ko skida kajmak? Pitam samo za tetku, jako je radoznala, ovo je samo jedan od primera kako funkcioniše naš sistem.
  Na primeru klizališta su u pitanju na stotine i stotine naše dece, a mnoga od njih su stvarno talentovana. Većinu već godinana bespovratno gubimo kao talente zbog nemogućnosti njihovog treniranja i u letnjem periodu, zbog nečega što i puno manji gradovi u svetu imaju i podrazumeva se da imaju.

 11. Jedan predlog kaže:

  @Ivan
  Potrebno je graditi novo klizalište jer mali stadion nije samo klizalište. To je jedini sportski objekat tog tipa a raznih dvorana ima po gradu koliko hoćeš. Talentovani klinci sa hokeja će i ostati samo talentovani klinci pa makar imali led cele godine. Hokej nije nacionalni sport niti će biti. Nemamo više ni ligu. Subotičani treba da imaju ledenu dvoranu kao i mali stadion koji je zimi otvoreno klizalište.

 12. Trovach kaže:

  @Ivan…Ja bih najvise voleo da imamo zatvoreno klizaliste (iako sam uzasan klizac i klizaljke sam prerastao sa 14 godina, a sada imam 53), ali u nasem gradu fali jos vise toga potrebnijeg. Hej!!! NEMAMO POZORISTE! Nemamo cisto jezero od Boga dato (nisam vernik), pa nam ne moze biti prioritet zatvoreno klizaliste plus zatvoreni bazen. Mozda bi se oba toga moglo napraviti u jednom kompleksu da bude jeftinije, ali ova vlast zeli samo da se ugradjuje.

 13. realan kaže:

  samo da ispravim subotica ima i umetnicko klizanje, a svojevremeno je imalo, ne znam da li sad ima i brzoklizace. tako da ne ispadne da samo hokejasi traze halu. na kraju krajeva i gradjani imaju pravo da se klizu na ledu u septembru, oktobru, februaru

 14. Coyot kaže:

  Posto se vec 20 godina pokriva mozda j e najpametnije srusiti sve pa ponovo gradiri bice brze i bolje a to se najbolje vidi na svijetlom primeru pozorista!

 15. Dividende & kamate = kapitalizam kaže:

  @ Avet

  U mome komentaru je iskljucivo rec o osnivanju aktionarskih drustava za izgradnju profitabilnih objekata za sport, razonodu i slicno. Takve stvari mogu iskljucivo funkcionisati kao privatna profitabilna preduzeca. Sve ostalo je bacanje novca u rupu bez dna. Ukoliko jedan grad ili opstina ima dovoljno sredstava onda neka gradi bazene, klizalista, stadione i tome slicno. Graditi klizalista iz budzeta i gaziti blato do grla po raskvasenim blatnim ulicama je primer neodgovornog i loseg gazdovanja zajednickim novcem svih gradjana. To izgleda otprilike kao kada neko zivi u potleusici od blata pokrivenoj slamom a ispred vrata ima parkirani Maserati Quattroporte. Svaki grad, njegov opsti izgled i infrastruktura, je rezultat privredne snage na njegovoj administrativnoj teritoriji. Kako funkcionise fudbalski klub Spartak ja nemam pojma, kao sto nemam pojma kakvo drustveno uredjenje zapravo vlada u Republici Srbiji.

 16. Enn kaže:

  @Lido, jesu sebicni, ja necu potpisati, dok gospoda suboticka ne izadje na ulice i trazi da migrante odvedu iz naseg grada, naime na face pijaci je biloobjavljeno da sve veci broj gradjana se okupi kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo, pa su odgovori bili ne razumemo zbog cega bi izlazili, ma nista necemo postici itd., tako da NE, nista necemo postici i nepotrebno nam je zatvoreno klizaliste

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: