Petričević za Žurnal: Nisam uhapšen!

Beogradski mediji u petak su objavili vest na osnovu saopštenja MUP–a da su „pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u nastavku akcije „Šetač” uhapsili vlasnika i direktora privrednog društva „SMB Gradnja”, Predraga Petričevića (51) iz Subotice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela poreske utaje i pranje novca i na taj način oštetio državu za oko 2,5 miliona dinara”.

.

Sportskoj javnosti Predrag Petričević poznat je kao čovek čija je firma gradila srpsku kuću fudbala i koji je na svečanosti proslave rođendana Partizana, zimus u Hajatu, na licitaciji kupio fudbalsku loptu Lige šampiona sa potpisima igrača za 5.000 evra.

.

Uprkos ovakvim informacijama, gospodina Petričevića dobili smo na mobilni telefon:

.

– Nisam uhapšen! Neko bi očigledno voleo da je to tačno, ali, „na žalost” nije – evo me kod kuće sam i sa sinom upravo na internetu čitam vesti o sebi i spremam se da pozovem advokata i konsultujem se kakve mere treba da preduzmem.

.

Vlasnik i direktor „SMB Gradnje” ne poriče da je njegovo poslovanje bilo predmet pregleda policijskih organa, ali ističe da ceo slučaj nema veze sa gradnjom SC FSS u Staroj Pazovi, kao ni sa njegovim aktivnostima u FK Partizan u kojem ima funkciju predsednika Nadzornog odbora.

.

– Nema, naravno, nikakve veze sa kućom fudbala, posebno ne sa Partizanom. Radi se o običnoj raspravi o porezu koja je trajala petnaestak minuta. Rađena je revizija poslovanja i plaćanja poreza. Ponavljam, nisam uhapšen, uostalom da jesam, ne bih valjda mogao da se javim na telefon. Vama u svakom slučaju hvala, a ostale vaše kolege i medije moraću da tužim – kategoričan je Predrag Petričević.

.

Izvor: ŽurnalKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 73 = 75

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: