Pevaju kroz emocije

U Velikoj većnici Gradske kuće inkluzivni horovi iz Subotice i Novog Sada održali su koncert. Oko 120 dece različitih vrsta invalidnosti je za publiku pevalo kao jedno i probudilo velike emocije kod prisutnih.

Hor „Ison“ Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ iz Novog Sada je  nastupio zajedno sa inkluzivnim horovima iz Subotice koji su specifični po tome  što  što ih čine deca  koja imaju invaliditet ili nemaju sluha, ali su svojim radom uspeli da dokažu da je za pevanje neophodno imati emocije.

 

Pored hora ISON-a, nastupili su i  učenici škole “Ivan Goran Kovačić”, Osnovne i srednje specijalne škole “Žarko Zrenjanin”, Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica i korisnici Gerontološkog centra u Subotici.

 

U subotičkim horovima  mališani imaju nekoliko različitih invalidnosti i koji su različitih nacija i vera, ali pevaju kao jedno.

 

„Ison“ je pokazatelj prave multikulturalnosti i suživota i bez obzira na sve prepreke koje su pred njima, pokazuju da mogu da pobede i svoju invalidnost, ali i sve predrasude. Dobitnik je i UNICEF-ove nagrade. dr Nenad Ivanišević je rekao da ne postoje osobe sa posebnim potrebama, jer svi imamo iste potrebe.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR