“Phobos” pobednik festival “Omladina”

U Subotici je održan festival “Omladina” koji je, svojevremeno, označio blistav početak karijere mnogih pop – rok zvezda sa prostora bivše Jugoslavije. Ovoga puta nadmetali su se bendovi iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.

festival omladina

Bend “Phobos” iz Beograda pobednik je festivala. Nagrađen je skulputom umetnika Arpada Slančika, sa 20 snimanja u “Studiju 11” u Subotici i nastupima na dva festivala – “Selfest”-u u Seleči i “Bedem”-u u Nikšiću.

“Imamo sjajnu saradnju sa najdugovečnijom, festivalom “Omladina” u Subotici. Veliki broj crnogorskih bendova je, sredinom 70-ih i 80-ih godina, učestvovao na ovom festivalu i nama je čast i zadovoljstvo što nastavljamo uspešnu saradnju”, kaže Petar Šundić, izvršni direkor Festivala “Bedem” iz Nikšića.

U takmičarskom delu programa nadmetalo se osam mladih bendova iz Srbije, Hrvatske i Makedonije. Zbog visokog kvaliteta izvedbe, subotički bend “Iz principa” nagrađen je snimanjem dve pesme u “Studiju 11” i organizacijom koncerata za bendove “Dogs in Kavala” iz Beograda “Harvo Jay” iz Osijeka.

omladina 2017

“Ranije smo nastupali u lokalnim klubovima. Sada pripremamo album u Muzičkoj školi koji snimamo i radimo na programu za taj album”, kaže Nikola Spasojević, član subotičkog benda “Iz principa”.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR